14-годишният, убил македонец в Слънчев бряг, нападнал украинец през февруари

OFFNews 29 април 2023 в 19:44 5872 3

Окръжният съд в Бургас

Снимка Община Бургас

Окръжният съд в Бургас

14-годишното момче, задържано за убийството на 49-годишен македонец в Слънчев бряг в петък, е нападнало в метална тръба украинец през февруари, стана ясно по време на заседанието в Бургаския окръжен съд, който остави обвинения в ареста. 

"Това е един известен вече на медиите герой, който на 5 февруари тази година е бил спрян от украинец при извършване на кражба в Слънчев бряг. 14-годишният го е нападнал с тръба. Води се досъдебно производство и има постановени експертизи, включително и съдебно-медицинска. Това не му е първи опит за нападение на някого по този начин", заяви прокурорът по делото Иван Кирков, цитиран от БНР. 

Тогава момчето беше задържан в Слънчев бряг, след като откраднал от минимаркет алкохол, електронни цигари, около 100 лв., хранителни продукти и друг инвентар за общо 2000 лв. За да влезе в търговския обект, момчето е счупило витринното стъкло, съобщиха тогава от МВР. 

След извършване на кражбата, младежът нанесъл и побой на украинеца, който се опитал да го спре и задържи.

По време на заседанието стана ясно, че са има доказателства убийството да е извършено умишлено. "В разпита е заяви, че след като е нанесъл ударите, си е тръгнал, без да знае, че мъжът е починал. Но тялото е покрито с остатъци от матраци и някакви плоскости", допълни прокурорът.

Събрани са доказателства, според които 14-годишният откраднал от жертвата около 1800 лева, с които погасил кредит в заложна къща в Слънчев бряг. "Това е подкрепено и от свидетелските показания на майката на момчето. По време на разпита тя е обяснила, че е намерила 1400 лв. в чанта на момчето. Синът ѝ казал, че ги е взел от пиян турист зад някакво заведение. Това е посочил и братът на момчето", допълни Кирков.

Адвокатът на задържани – Радостин Пенев, поиска по-лека мярка за неотклонение, като посочи, че момчето е съдействало на полицията, а убийството е извършено при самозащита.

"Представете си едно 14-годишно дете, което е набелязано от един мъж 50-годишен мъж, който в продължение на 3 часа го е наливал с алкохол - 3 литра бира. Впоследствие го е завел в една гора и му е предложил 50 лв. и се е опитал да го изнасили. 50-годишният мъж е нанесъл удар в главата на момчето, когато той се е обърнал и се е опитал да избяга", посочи защитникът.

Адвокатът допълни, че няма доказателства, че момчето се е опитало да скрие трупа, а това може да го е направил някой друг. Тялото е открито след дни, а в местността има наркомани, допълни защитникът.

Пред съда момчето каза, че съжалява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

30.04 2023 в 12:27

Проституция с криминален край...

345

3

Джендо Джедев

29.04 2023 в 23:47

През февруари мурзилките ревяха от възторг по "геройската" постъпка на тоя, види се, генетично увреден келеш. Нищо чудно и сега да се разреве. Пак от възторг. Все пак жертвата е македонец, а не българин.

1000

2

PaulPierce

29.04 2023 в 21:07

циганче?
 
X

Да помогнем на украинските деца!