Huawei Watch 3 Pro – до три седмици с един заряд

OFFNews 28 юли 2021 в 12:36 12298 0

С всяка изминала година смарт часовниците стават все по-добри, а това неизменно води и до повече ползи за потребителите. Тези аксесоари ви дават възможност да следите времето, получавате известия, следите редица здравни параметри, проследявате тренировки, използвате приложения, а и дори да провеждате разговори. Разбира се някои модели са дори достатъчно стилни, че да бъдат и отлична модна добавка.

Отлични представители в тази насока са и новите модели в серията Watch 3 на Huawei – Watch 3 и Watch 3 Pro. Днес ще ви запознаем основно с Pro варианта, който от своя страна се предлага в две версии – Classic и Elite. Основната разлика между тях е в каишката, като при класическия вариант тя е кожена, а при елитния има верижка от титаниева сплав. Иначе конструкцията е от титан, а долната част, където са позиционирани и сензорите, е керамична. Изборът на тези материали допринася за стилната визия на часовника.

Той наподобява доста на класическите часовници, като е с кръгъл екран и два бутона отдясно на конструкцията. Единият е под формата на коронка, която може да се завърта и натиска, а това дава и допълнителен начин за работа с часовника. Вторият е елипсовиден и прибран към корпуса, а по подразбиране се използва за пряк достъп до списъка с възможни тренировки. При желаните можете да го програмирате и за друга функционалност. Моделът е водоустойчив (5 ATM) и може да бъде потапян на дълбочина до 50 метра.

Watch 3 Pro има сензорен AMOLED екран с диагонал 1.43 инча. Освен, че предлага наситени цветове и има добра резолюция, той е и доста ярък, което помага когато сте на навън и на слънце. Дисплеят е защитен със стъкло от сапфирен кристал, което може да ви даде доза спокойствие дори и при използването му в по-неблагоприятни обстановки. Часовникът може да бъде ваш спътник както по време на продължителни преходи в планината, така и при тичане в дъждовни условия, тренировки във фитнеса и какви ли не други ситуации.

Той работи отлично и бързо благодарение на адекватния си хардуер, но това е подпомогнато и до оптимизираната версия на новата операционна система на Huawei – HarmonyOS 2.0. И тъй като в случая става дума за същинска операционна система на часовника, могат да се инсталират приложения през магазина AppGallery. Сред тях са решението за навигация Petal Maps, Fitify, myTuner, Mood Messenger, Maxim др. Списъкът с приложения ще бъде разширяван с времето.

Основното меню включва приложенията и функционалностите в изглед тип решетка, който може да бъде приближаван и отдалечаван за по-лесна навигация. Освен това, при плъзгане наляво или надясно, от циферблата се визуализират полезни данни за времето, а и някои здравни показатели, включително сърдечния пулс, температура и т.н.

Именно измерването на температурата на кожата е сред новите опции в Watch 3 Pro, така можете да следите дали температурата ви се повишава, което може да е признак за притеснение. Говорейки за притеснение, в днешния забързан живот винаги сме в такива условия, а това води и до покачване на нивата на стрес. С новия часовник можете да измервате и този показател, а ако нивата са високи има и вградени упражнения за дишане, с които да се успокоите.

Стресът доста често върви ръка за ръка с недоспиването, а за това можете да проверите и чрез изследването на качеството на съня, като часовникът изготвя анализ на тази важна част от денонощието ви. Покрай пандемията с новия коронавирус доста важен показател е и този за насищането на кръвта с кислород. С Watch 3 Pro отчитането на този показател може да е включено постоянно.

Някои от тези показатели са особено важни и при тренировки, а с Watch 3 Pro имате над 100 режима за тренировки. Сред тях са и 19 професионални режима за спорт на закрито и открито и 85 персонализирани режима. Разбира се това няма да е ефективно без наличието на собствен GPS в случая и с GNSS сензор за местоположение.

Новост тук е eSIM функционалността, която позволява използването на часовника независимо от смартфона. В момента у нас тя е достъпна чрез дублиране на SIM от А1, като очакваме в бъдеще тази възможност да се предлага и от други телекоми. Тъй като са налични високоговорител и микрофон, можете да провеждате и разговори, което със сигурност би било удобно в някои ситуации – докато шофирате или пък сте оставили телефона си в другата стая, а се налага да отговорите спешно на обаждане. Устройството има и Wi-Fi функционалност за връзка с безжични мрежи.

Връзката със смартфона е чрез Bluetooth технология и приложението Huawei Health, а часовникът е съвместим както с Android, така и с iOS смартфони. В посоченото приложение имате достъп до редица настройки на часовника, както и разбира се до голямо разнообразие от циферблати, които могат да отговорят на всеки вкус. Така например можете да изберете някой стилен изглед когато сте на вечеря или пък такъв с множество фитнес показатели за когато сте по-активни. Тук има и детайлен анализ на тренировките.

Този циферблат на Watch 3 Pro е с подписа на Робърт Левандовски

Традиционно една от най-силните черти на часовниците на Huawei е издръжливостта на батерията. Това важи с пълна сила и за Watch 3 Pro, който разчита на двоен чипсет в комбинация със Smart Power-Saving Algorithm 3.0. Така при стандартния режим Smart имате до 5 дни с един заряд, а в Ultra-long се предлагат до впечатляващите 21 дни.

На практика така можете да изкарате цялата работна седмица с едно зареждане и без да се ограничавате от проследяваните параметри. В режима за висока издръжливост също получавате разнообразни параметри, но само с един циферблат, който не можете да сменяте. Тук са активни постоянното следене на пулса, нивата на кислород в кръвта и качеството на съня през нощта. Имате възможност също така да измервате температурата и да използвате повечето режими за тренировки.

Отново подчертаваме, че моделът издържа до цели 21 дни с един заряд, което е впечатляващо и определено ще ви е от полза ако прекарвате и дълго време без достъп до електричество. Освен това обаче се премахва неудобството от постоянното следене на батерията и търсене на зарядно.
Още по-хубавото е, че се поддържа безжично зареждане с универсалния стандарт Qi. В комплект има зарядно, а иначе можете да използвате други подложки за безжично зареждане и дори някои смартфони на Huawei.

Huawei Watch 3 Pro е освен функционален фитнес помощник и моден аксесоар, който отлично може да пасне на ежедневието ви. Сред силните му черти са яркия и голям екран, разнообразие от циферблати, бърза работа и eSIM функционалност. Освен това обаче можете да разчитате на поддръжка на приложения, което е добра инвестиция в бъдещето. Разбира се едно от най-големите му предимства е издръжливата батерия.

Класическата версия (Classic Edition) струва 899 лв., а елитната (Elite Edition) е 1199 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови