Google показа нов смартфон и още куп джаджи (снимки и видео)

OFFNews 05 октомври 2016 в 08:07 7451 1

Google Pixel и Pixel XL

След дълго чакане Google вдигна завесата и показа Pixel - новият смартфон, изцяло произведен под бранда на компанията. На конференция във вторник технологичните гиганти представиха и други устройства за бъдещето на смарт дома.

Google Pixel и Pixel XL

Новият смартфон на Google идва в два размера. За разлика от Nexus серията, която винаги бе представяна като колаборация с друг технологичен гигант, сега Pixel е първият смартфон изцяло на калифорнийската компания, но пък произведен от HTC.

За телефона знаехме достатъчно още преди да бъде показан. Откъм хардуер Pixel и Pixel XL са абсолютни зверове - 4GB рам, последен модел процесор Snapdragon 821, 1080p дисплей и до 128 гигабайта дисково пространство.

Телефоните разполагат със сензор за пръстов отпечатък, като и двете версии ще работят със специална версия на Android, в който е включен и обновеният гласов асистент на системата.

Разочароващо е да видим, че Pixel и Pixel XL не са водоустойчиви

Цените на новия Google смартфон започват от 649 долара, а продажбата му ще стартира в края на октомври.

Нов сет за виртуална реалност

Google представи нови и по-леки очила за вирутална реалност - Daydream View. Устройството идва "облечено" в интересен дизайн и дрехи, като пластмасовият външен вид е заменен от цветен плат.

С новите очила ще можете да разглеждате и улиците по света чрез Google Street View. Daydream View ще започне продажба през ноември на цена от 79 долара.

Chromecast Ultra

Популярният плейър на Google, който може да превърне всеки телевизор с HDMI изход в смарт, получи ъпдейт. ChromeCast Ultra може да възпроизвежда 4К видео и има Ethernet порт, интегриран в захранващия адаптер. Новият Chromecast ще струва 69$.

Google Wifi

Новата система на Google ще ви позволи да имате перфектно покритие на интернет в дома си. Google WiFi управлява вашите връзки и оптимизира ползване на рутерите, определяйки това по вашето движение из къщата и към кой рутер сте свързани.

Google Home

Новият домашен асистент на Google е наречен просто Home. С него вие може да разговаряте и да му задавате въпроси какво ще е времето днес и каква е рецептата за палачинките на баба. Google Home може да бъде свързан и с други смарт устройства. Устройството започва продажба следващия месец на цена от 129 долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика