Богатите също плачат: Срив с 19% на акциите на компанията майка на Facebook

OFFNews 27 октомври 2022 в 08:17 2010 0

META

Снимка pixabay.com

META

Печалбата на компанията майка на Фейсбук МЕТА е намаляла повече от два пъти до 4,4 млрд. долара през третото тримесечие при 9,2 милиарда м.г. Акциите ѝ се сринали с 19,1% до 105 долара в следборсовата търговия.

Приходите на компанията са намалели до 27,7 милиарда, съобщава Нова телевизия. Миналата година те са били 29 милиарда, а от МЕТА обясняват това със стагнацията и намалелите бюджети за реклами.

От друга страна, броят на служителите се е увеличил - през 2022 г. в МЕТА работят 87 314 души, което е с 28% повече от преходната година, предава агенция "Франс прес".

Компанията се надява да задържи всичките си служители, а собственикът Марк Зукърбърг заяви: "През 2023 г. фокусът ще бъде върху приоритизирането и ефективността, които ще ни помогнат да се ориентираме в настоящата среда и да излезем като още по-силна компания".

Като една от причините за срива в МЕТА и Фейсбук световните медии посочват оттеглянето на младежката аудитория от социалната мрежа на Зукърбург за сметка на TikTok. You Tube също са потърпевши.

Освен при социалните мрежи е налице спад и в стрийминг платформите. Netflix загуби около една пета от цената на акциите си, при Spotify загубата е с 23%.

Рязък спад отчетоха вчера и Google, и "Майкрософт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки