Зукърбърг обвини Мъск, че 'не говори сериозно' за боя в клетка между двамата

OFFNews 14 август 2023 в 13:03 1413 0

Зукърбърг

Снимка Getty images

Мъск-Зукърбърг. Ще се изправят ли на ринга?

Шефът на Tesla Илон Мъск "не мисли сериозно" за провеждането на бой в клетка, за който двамата мултимилиардери изглежда се бяха договорили в края на юни, заяви собственикът на Meta Corporation Марк Зукърбърг, цитиран от Би Би Си.

В публикация в социалната мрежа Threads Зукърбърг пише, че е предложил на Мъск среща, но в отговор е чул извинения и оправдания.

В неделя Мъск обяви в своя X (бивш Twitter), че е готов да излезе на ринга още в понеделник.

Мъск и Зукърбърг се договориха за двубой още на 22 юни, което предизвика огромен медиен отзвук. Въпреки постоянните закачки обаче двамата така и не се споразумяха за дата на битката и все още не е сигурно, че тя изобщо ще се състои.

През юли пък беше пуснат конкурентът на Twitter - Threads, който за по-малко от седмица набра над 100 милиона последователи. След първия взрив на ентусиазъм обаче броят на потребителите на новата мрежа спадна, а X на Мъск уверено води с 350 млн. потребители. Въпреки това Мъск все още заплашва да съди Facebook за "незаконно присвояване на търговските тайни на Twitter".

Мета (обявена за "екстремистка организация" в Русия) отрича претенциите.

Миналата седмица Зукърбърг каза, че е предложил да се бият в клетка на 26 август. В петък министърът на културата на Италия заяви, че е разговарял с Мъск за възможността мачът да се проведе в страната като благотворително събитие.

Мъск предложи битката да се проведе в стила на Древен Рим.

В неделя обаче Зукърбърг написа в Threads: "Илон не потвърди дата, след това заяви, че се нуждае от операция, а сега вместо това иска тренировъчен кръг в задния ми двор."

"Ако Илон някога сериозно иска да определи действителна дата за официален двубой, той знае как да се свърже с мен. В противен случай е време да продължим напред. Ще се съсредоточа върху това да се състезавам с хора, които имат сериозно отношение към този спорт", добави Зукърбърг.

На своята платформа X Мъск нарече шефа на Meta страхливец.

По-рано Мъск публикува кореспонденция, за която се твърди, че е водена между него и Зукърбърг в X. В нея той съобщава на Зукърбърг, че в понеделник ще пътува до Пало Алто, където е седалището на Meta, и че битката може да се проведе в "Октагона" на Зукърбърг - осмоъгълния ринг, където се провеждат боеве в клетка.

"Почти не съм тренирал, освен ако не броим днешната кратка схватка с Лекс Фридман [компютърен учен и водещ на популярен подкаст - бел. ред.]", пише Мъск. - Макар да смятам, че това е малко вероятно предвид разликата в размерите ни, може би ти си съвременният Брус Лий и някак си успяваш да победиш."

Мъск е на 52 г., а Зукърбърг е на 39. Необичайната (меко казано) идея за бой в клетка очевидно се е появила в главата на Тесла и Туитър през юни, когато той я представи в социалните мрежи.

Шефът на Мета, който вече се занимава със смесени бойни изкуства (ММА) и наскоро спечели турнир по джиу-джицу, отговори просто: "Място и време".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика