Започна делото срещу главния балкански наркотрафикант Дарко Шарич

OFFNews 24 март 2014 в 14:08 7360 1

Започва съдебния процес срещу сръбския наркобос Дарко Шарич, обвинен за контрабанда на 5,7 тона кокаин и пране на над 20 млн. евро, предаде агенция Beta, цитирана от "Фокус".

Днес Шарич ще бъде изправен пред специализирания съд за организирана престъпност в Белград, където ще се произнесе за обвинението. Шарич се предаде на сръбските власти на 18 март, след като се укриваше четири години и половина.

Сръбският наркобос Дарко Шарич, който беше задържан на 18 март, днес се яви пред специализирания съд в Белград, предаде електронното издание на вестник Blic. Пред съда Шарич е отхвърлил обвинението, окачествявайки го като лъжа, създадена от хората, които са били във властта и се опитват да скрият кражбата.

„Не се чувствам виновен по нито една точка от обвинението. Всички обвинения са обвинени в една голяма лъжа”, заявил Шарич. Той още е изтъкнал, че е работил с хора които са били, а и продължават да бъдат богати и влиятелни.

„Чувствах се много зле когато пусна телевизора и чуя, че е арестуван Сретко Калинич, а казват, че всички убийства ги е поръчвал Дарко Шарич”, заявил още Шарич.

На 18 март Дарко Шарич, смятан за един от главните организатори на търговията с наркотици, беше арестуван от сръбските власти. Укриващият се от правосъдието Шарич бил задържан при съвместна операция на полицейските служби на Сърбия и Черна гора.

43-годишният Шарич се издирва от 21-ви януари 2010-а година. Тогава той бе определен от сръбските разследващи органи "като основния балкански наркотрафикант".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки