Военният експерт Жданов: Ако получим още оръжия, ще изгоним руснаците до 6 месеца

OFFNews 02 декември 2022 в 13:27 2368 6

Жданов
Олег Жданов.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) биха могли да изхвърлят руските нашественици от страната до края на годината, ако имаха повече тежко въоръжение, но поради липсата на такива, победата се отлага за следващата година. Това заяви военният експерт Олег Жданов в интервю за OBOZREVATEL.

Той подчерта, че украинската армия не разполага с ракети с далечен обсег на действие.

"Единственото нещо, което може да проникне дълбоко в Русия, са ракетните оръжия. Но засега партньорите ни не искат да ни дадат дори оперативно-тактически ракети с далекобойност 300 километра. Не си струва да се говори за предоставяне на ракети с обсег от 500 до 1000 километра. Тоест, дори да получим вербална подкрепа, няма да можем физически да нанесем удари поради липсата на такива оръжия", каза полковникът от ВСУ.

Според Жданов Украйна може да спечели войната още следващата пролет, но при условие че Западът достави големи количества оръжие. Реалностите ще зависят от военната подкрепа на Украйна от страна на партньорите.

"Имахме възможност да приключим горещата фаза на войната преди края на тази година, но не ни бяха предоставени оръжия. А сега отлагаме този шанс с още шест месеца - за лятото на 2023 г. Ако сме въоръжени, всичко ще бъде наред. Ако не го направят - отново ще имаме война на изтощение от двете страни", добави експертът.

След пълномащабната инвазия в Украйна на 24 февруари тази година, Русия успя да превземе само един областен град - Херсон, но не успя да го задържи. Динената столица на страната бе освободена на 11 ноември.

Руснаците отговориха на неуспехите на руската армия на бойното поле с масиран обстрел на гражданска инфраструктура, включително енергийни съоръжения. Оставяйки украинците без светлина, руснаците се опитват да дестабилизират страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

5

Valioka

02.12 2022 в 22:21

А Израел, троле, даже не е в топ 10, но ато гледам рашките целеустремено се стараят да предизвикат реакцията му... Целиват се с резаните патки от Иран, шушнат си нещо... Ти за МОСАД чувал ли си, не си ли, не знам... Мисли...

318

4

Valioka

02.12 2022 в 22:18

Абе, евроалкохолик, великая и могучая е непобедимая... Само че не знам дали нейните счетоводители могат да смятат - военният бюджет на Щатите е по-голям от сбора на всички останали страни в Топ 10 на военни сили в света. Е, как ще стане бе, евроалкохолик... Освен Щатите да инвестират в производство на глухарчета и ... мандрагории примерно... Ами мисли бе, троле, мисли и смятай, не е толкова трудно...

345

2

Джендо Джедев

02.12 2022 в 17:04

А, как така! Вие няма да ги изгоните, те ще избягат в проява на добра воля. Това го могат! :D

-529

1

6екеr4о

02.12 2022 в 16:10

Амин, дай Боже!