Видео: Украинци опитаха да спрат яхтата на Абрамович в Турция

OFFNews 22 март 2022 в 16:45 4624 0

Група украинци в надуваема лодка се опита да спре акостирането на яхта на руския олигарх Роман Абрамович в турското пристанище Бодрум.

Видео показва как те се приближават до яхтата "Соларис" на санкционирания заради войната с Украйна милиардер, развяват украинския флаг и викат "Слава на Украйна" и "Не си добре дошъл тук. "Не" на войната в Украйна. Махай се, руски кораб, махай се!"

Това стана повече от седмица, след като яхтата бе забелязана в пристанище в Черна гора.

Две яхти, принадлежащи на Абрамович, са акостирали в Югозападна Турция, предаде БТА, като се позовава на информации в турски медии.

Луксозната 164-метрова яхта "Еклипс", плаваща под флага на Бермудските острови, е хвърлила котва тази сутрин в пристанището на Мармарис, според турски вестници, които цитират сайтове за проследяване на морския трафик. Яхтата "Еклипс", представяна като втората най-дълга в света, е втората яхта на Абрамович, собственик на английския футболен клуб Челси, която акостира в Турция, отбелязва АФП.

Анкара не прилага санкциите, наложени от Запада спрямо руски олигарси, след инвазията на Русия в Украйна.

Турция, която е член на НАТО, поддържа близки отношения и с Русия, и с Украйна, припомня АФП. Анкара не се присъедини към санкциите на Запада срещу Москва. Турция определи руската инвазия в Украйна като "недопустима" и влезе в ролята на посредник за постигане на прекратяване на войната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!