Украйна обвини руските служби за убийството на бившия депутат Денис Вороненков

OFFNews 09 октомври 2017 в 17:23 5465 3

Снимка Reuters

Украинската главна прокуратура обвини руската Федерална служба за сигурност (ФСС) за убийството на бившия руски депутат и критик на Кремъл Денис Вороненков. 

Ексдепутатът беше застрелян в центъра на Киев. Предполагаемият убиец почина от раните си в болница след престрелка с телохранителя на Вороненков. 

"Убийството е било подготвено от ръководството на ФСС в съучастничество с руски престъпни шефове", заяви на пресконференция главният прокурор Юрий Луценко.

Според прокуратурата руските служби са манипулирали сибирския престъпен бос Владимир Тюрин, с когото вдовицата на Вороненков Мария Максакова живяла на съпружески начала преди време, да поръча убийството. 

По думите на Луценко с убийството на ексдепутата руските власти опитали да елиминират свидетел, който давал ценна информация за намесата на Русия във военни престъпления срещу Украйна. 

Украинският президент Петро Порошенко обвини Русия за убийството малко след разстрела. Кремъл отхвърли обвиненията. 

Няколко месеца преди убийството Вороненков станал много критичен към Кремъл и свидетелствал в Украйна срещу проруския бивш украински президент Виктор Янукович. Той беше издирван от руското правосъдие за измама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

10.10 2017 в 11:57

Да, за какво да е. Толкова повече, че той никога не е имал достъп до информацията, която според порошенко, руснаците искали да запазят.

23293

1

Стефан

09.10 2017 в 21:44

А кога ще я обвини за застудяването на времето?
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews