Украинската православна църква: Да се убиват руски нашественици не е грях

OFFNews 14 март 2022 в 14:31 3189 1

Предстоятелят на Православната църква на Украйна митрополит Епифаний заяви, че пожелаването на смърт на врага и убийството на руските нашественици не е грях, съобщава украинската информационна агенция УНИАН.

Митрополитът е казал това по време на информационен телемаратон.

"Ние като народ не търсим смъртта на нашите съседи. Но тъй като те дойдоха в нашия дом, ние защитаваме нашите семейства, нашата родина, нашата земя. Нашите войни защитават всички украинци. Не е грях да се защитаваш, да убиваш врага. Ние се защитаваме, не преследваме другите. Който дойде при нас с меч, той ще умре от този меч", казва Епифаний.

Освен това митрополитът призова всички православни украинци, по-специално вярващите и духовниците от Московската патриаршия, да се обединят около автокефалната поместна православна църква.

"Готови сме да приемем всички с любов. Готови сме заедно да изградим в бъдеще Православната църква на Украйна - църква, която служи и ще продължи да служи на интересите на украинския народ. Призовавам всички православни украинци да бъдат единни. Всяка конгрегация има право да се събере и да реши да промени юрисдикцията си. Всеки от вас във вашата общност може да направи нещо много полезно: да вземе решение да се присъедини към Православната църква на Украйна. Тя е във вашите ръце, имате право и възможност", проповядва митрополитът.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

14.03 2022 в 15:21

А, придворният патриарх на порошенко. Назначен от цариградския вселенски бартоломей, след заповед от американското посолство.
С тоя всичко е ясно, изкара си анатемосването.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика