Уилям и Хари ще почетат поотделно майка си Даяна

OFFNews 14 март 2024 в 14:03 2372 0

На погребението на кралицата Елизабет II Уилям и Хари, Кейт и Меган

Снимка Getty images

На погребението на кралицата Елизабет II Уилям и Хари, Кейт и Меган

Принц Хари и Уилям ще се съберат отново на събитие в памет на майка си тази вечер, но няма да се видят.

Принц Уилям ще застане пред множеството в Лондон на годишната церемония по връчването на наградата "Наследството на Даяна" и ще произнесе кратка реч, за да почете победителите. Хари също ще изиграе своята роля, като разговаря с победителите и ги поздрави. Но се говори, че той ще направи това виртуално, чрез интернет връзка от Калифорния.

Въпреки че и двамата братя ще участват, "Таймс" съобщи, че херцогът на Съсекс ще дойде, след като Уилям вече си е тръгнал.

Миналата година принцовете записаха отделни видеоклипове, за да поздравят победителите, докато отбелязваха световно признатата благотворителна дейност на принцеса Даяна.

През 2021 г. те застанаха заедно на това събитие, като Хари каза: "По-късно тази седмица с брат ми отбелязваме 60-ия рожден ден на майка ни и тя би се гордяла с всички вас - че живеете истински живот, живот, който има мисия и състрадание към другите."

Събитието тази вечер идва на фона на слуховете, че разривът между братята е започнал още през 2018 г.

Д-р Теси Оджо, главен изпълнителен директор на наградата "Даяна", заяви пред "Таймс": "За нас е привилегия да получим подкрепата и на принца на Уелс, и на херцога на Съсекс - особено когато отбелязваме 25-годишнината си."

Напрежението между двамата нараства и на фона на скандала със снимката на Кейт. Както OFFNews вече писа, манипулираната снимка на принцеса Кейт и децата ѝ беше повод световните информационни агенции да пуснат "kill notice" и да забранят публикуването ѝ. По-късно самата Кейт се извини, че сама е експериментирала с фотошопа. Но съмненията относно здравето и състоянието ѝ останаха без отговор, а конспиративните теории се подклаждат от факта, че никой не я е виждал от Коледа.

Дворецът Кенсингтън сподели снимката в неделя, като това беше първата официална снимка на принцесата, откакто тя претърпя коремна операция преди близо два месеца. Точното естество на лечението ѝ не беше споделено публично.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика