Училищна политика за транссексуалните превъзхожда религиозните права на учителите, реши американски съд

OFFNews 08 април 2023 в 14:07 3816 2

ЛГБТИ

Снимка pixabay

ЛГБТИ

Гимназия в Индиана не е нарушила закона, като е принудила учител по музика да напусне, след като той е отказал по религиозни причини да използва предпочитаните имена на транссексуални ученици, постанови апелативен съд в САЩ в петък.

Правата на учителя Джон Клуге да упражнява религиозните си убеждения са били по-малки от потенциалното разстройство, което поведението му може да има върху учебната среда в гимназията Браунсбърг в предградията на Индианаполис, реши базираният в Чикаго 7-ми окръжен апелативен съд на САЩ.

Клуге от своя страна заяви, че неговите християнски религиозни вярвания не му позволяват да се съобразява с училищна политика, изискваща от преподавателите да използват предпочитаните от учениците имена и местоимения.

Първоначално училището позволило на Клуге да нарича учениците с техните фамилни имена, но по-късно ръководството размислило, след като получило оплаквания от студенти и преподаватели. Учителят по музика е подал оставка през 2018 г., след като му е казано, че ще бъде уволнен.

Клуге съди училището, обвинявайки го в нарушаване на федерален закон, който забранява дискриминацията на работното място, основана на религия. Той е поискал да се върне на работа и да получи парично обезщетение. 

Учителят е представляван от Алианса за защита на свободата - консервативна християнска юридическа група. Рори Грей, адвокат на Клуге, заяви, че лешението на 7-ми окръг показва защо Върховният съд трябва да определи стандарт за религиозни служители.

Адвокатите на училището не коментираха решението на съда. 

Федералният закон изисква от работодателите да се съобразяват с религиозните убеждения на работниците само ако това няма да причини неоправдани затруднения.

В съдебния си иск Клуге твърди, че ако му позволи да нарича учениците с техните фамилни имена, няма да се създаде проблем. 

"Практиката на Клуге да използва само фамилни имена стигматизира транссексуалните студенти и им причинява видима емоционална вреда", пише обаче окръжният съдия Илана Ровнер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

08.04 2023 в 18:15

Иии много изтрещели хора има...

3767

1

Име на профила

08.04 2023 в 15:29

Демократи-клоуни. После защо избират Тръмп...

Честно казано ще ми е все тая ако примерно буци сложи перука, червило и започне да се нарича Зоя. Все тая. Проблем е когато биологични мъже, уж борещи се за правата на транс съществата, обиждат, заплашват и конкретно бият биологични жени:

https://nypost.com/2022/06/21/olympian-sharron-davies-reveals-death-threats-during-trans-debate/

Не знам изкуствено насадени ли са тези измишльотини, както и БЛМ простотията, за да отклоняват внимание от истинските проблеми, но трябва максимално бързо да бъдат изкоренени, за да не се наложи на децата ни да учат мандарин, хинди или арабски.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки