Убити и ранени, сред тях и деца, след руски удари по болница и сгради

OFFNews 14 февруари 2024 в 08:44 1223 3

Украйна

Снимка Укринформ

Трима души са убити, още 12 са ранени след вражески обстрел в украинския град Селидово в Донецка област, съобщи Укринформ, като цитира ръководителят на регионалната военна администрация Вадим Филашкин.

"Има данни, че трима души, включително дете, се намират под развалините (на болницата)", написа Филашкин в „Телеграм“, като добави, че 100 пациенти са били евакуирани в болници в близките градове.

Ударът по едно от крилата на болницата в Селидово е бил нанесен в около 01:00 ч. местно време (23:00 ч. по Гринуич). Филашкин публикува видеоклип, на който се виждат взривени прозорци, разкъсани разрушени стени и отломки на сграда, която прилича на медицинско заведение. На кадрите се виждат и пациенти. Последва и втори удар, при който бяха разрушени 12 апартамента в пететажна жилищна сграда, допълни Филашкин.

Трима души са загинали, включително дете, а десетки са ранени, съобщи градската военна администрация.

Както Русия, така и Украйна отричат да нанасят удари по цивилни обекти. И двете страни твърдят, че въздушните им атаки, често далеч от фронтовата линия, имат за цел да унищожават критична енергийна, военна и транспортна инфраструктура.

През последните седмици град Селидово, чието население преди войната е наброявало около 24 000 души, е обект на засилени руски въздушни удари, съобщават украинските власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Зла свекърва

15.02 2024 в 07:28

Това е най-несиметричната и гнусна война, на която нашето поколение е свидетел, и това е още една причина защо свободният свят трябва да защитава държавата, която е нападната от ядрената сила.

Ядрена Русия срещу своя съседна държава, към която има претенции, че са един народ и де факто иска да я анексира.

Ядрената държава, с много по-голям военен потенциал и с много повече човешки ресурси, обстрелва цивилната инфраструктура и самото население, дето уж иска да го присъединява, защото са уж един народ.

Другата държава, дето е по-малка на територия, на население, на военни ресурси и не е ядрена, не обстрелва градовете на съседа си, нищо че от тях идват ракети, а се цели основно във военната, военно-промишлената и петролната инфраструктура на ядрения агресор.

Военен кораб с моряците срещу жилищен блок и семейства с деца.

Бог да пази украинците в тяхната вековна борба за оцеляване срещу агресивна и самозабравила се Русия.

400

2

демотиватор

14.02 2024 в 09:34

А днес сабахлем Големия десантен кораб "Цезарь Куников" на ордата да вземе да потъне край Крим!
Ах, каква трагедия- 'сичките пирати на борда се издавили, сред грохота на взривяващия се боекомплект...
Чакаме новината на български, засега ето:

https://war.obozrevatel.com/sudya-po-vsemu-nikto-ne-spassya-v-gur-raskryili-detali-porazheniya-rossijskogo-bdk-tseza r-kunikov-v-kryimu.htm

-1650

1

ob1

14.02 2024 в 09:03

Ех, ама какви доблестни Асвабадители са орките...
Мецни нещо, либерасткамсамолецо! орКер, спиртак, някоя мурзилка?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика