Трима убити при безразборна стрелба в САЩ

OFFNews 05 юли 2023 в 07:31 796 0

Стрелба в град в Тексас

Снимка БТА/АП

Стрелба в град в Тексас

Трима души са загинали, а осем други са били ранени, когато няколко мъже са открили безразборна стрелба по тълпа от стотици хора, събрали се в квартал на тексаски град след фестивал в района, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес.

Все още не са извършени арести и не са идентифицирани заподозрените за стрелбата в понеделник в квартал Комо във Форт Уърт, съобщиха от полицията. Полицията съобщи, че никой от ранените не е заподозрян за стрелбата.

Стрелбата е избухнала около два часа след края на празника по случай Деня на независимостта, наречен КомоФест. Празникът се е състоял в парк на няколко пресечки от мястото, където са произведени изстрелите.

От полицията съобщиха вчера, че стрелбата на улица "Хорн", където се е била събрала голяма тълпа, не е свързана с КомоФест.

Според властите след стрелбата е настъпил хаос, тъй като хората са се опитвали да избягат пеша и с автомобили, докато ехтели изстрели.

Кметът на Форт Уърт Мати Паркър заяви, че е "съсипана" от новината за стрелбата.

"Сърцето ми се къса за жертвите, за техните близки и за цялата общност на Комо, която работи за изграждането на позитивизъм и празнуване в своята общност и в нашия град", заяви Паркър в Tуитър.

Една от 11-те жертви е непълнолетна, съобщиха от полицията.

АП припомня, че пак в понеделник, но във Филаделфия, тежко въоръжен стрелец в бронежилетка откри огън по улиците на града, уби петима души и рани две момчета, преди да се предаде, съобщиха от полицията там. В неделя в Балтимор двама души бяха убити, а други 28 бяха ранени при стрелба по време на празнично парти през уикенда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!