Тръмп печели милиони от речи и голф игрища

OFFNews 14 юли 2023 в 16:27 1104 0

Тръмп

Снимка БТА/АП

Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е спечелил повече от 12 млн. долара от хонорари за речи и поне 13 млн. долара от притежаваните от него голф игрища и курорти в чужбина, откакто е напуснал поста си, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БТА.

След приключване на президентския мандат Тръмп е печелил по между 150 000 и 2,5 млн. долара за всеки от 15-те си ангажимента като оратор, включително за турнето си "Американска свобода" във Флорида и Тексас, както и за събития с бившия водещ на "Фокс нюз" Бил О'Райли. Тръмп съобщава и за еквивалента на поне 7 млн. долара приходи от голф игрището си в Абърдийн, Шотландия.

Ревизираните данни, предоставени от Службата за правителствена етика на САЩ, предлагат повече подробности за доходите на Тръмп, който се стреми към втори мандат в Белия дом. Новите данни показват също, че той печели несравнимо повече от най-близкия си съперник от Републиканската партия. Миналия месец губернаторът на Флорида Рон Десантис съобщи за нетно състояние от над 1,1 млн. долара - голяма част от тях от неговата книга бестселър.

Говорител на Тръмп не отговори веднага на запитването за коментар.

Според същите тези оценки активите на Тръмп възлизат на най-малко 1,5 млрд. долара и включват фирми за недвижими имоти, голф игрища и лицензионни споразумения. Експертите заявиха, че съзвездието от бизнес начинания на Тръмп е създало множество конфликти на интереси, когато той започна своето президентство през 2017 г. Актуализираните данни не предлагат пълна картина на неговите задължения.

Тръмп е получил хонорар от 2,5 млн. долара, които са му платени за коментар на боксовия мач на боен клуб "Трилър" между Ивендър Холифийлд и Витор Белфорт по повод 20-годишнината от терористичните атаки на 11 септември 2001 г., потвърди официален представител на "Трилър". За хонорара съобщи по-рано в. "Вашингтон пост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!