Тръм препоръча на Байдън да си направи когнитивен тест

OFFNews 29 февруари 2024 в 19:52 1227 4

Тръмп

Снимка Getty images

Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова своя приемник и потенциален съперник на следващите президентски избори Джо Байдън да се подложи на тест за оценка на когнитивните способности, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Може би така ще може да видим защо взима толкова ужасни решения", каза Тръмп в социалната мрежа "Трут".

Джо Байдън премина вчера медицински преглед, но според лекаря му не е необходимо да се подлага на когнитивен тест.

"Президентът се чувства добре и тазгодишният медицински преглед не установи нови проблеми. Той продължава да е годен за изпълнение на служебните си задължения и изпълнява изцяло всичките си задължения без никакви изключения или отсрочки", написа лекарят му Кевин О'Конър, цитиран от Асошиейтед прес. 

Байдън отговори на нападките на Тръмп с видео в платформата Х, на което републиканецът прави лапсуси в свои неотдавнашни речи и му поръча да изгледа този запис.

Физическото състояние на 81-годишния Байдън и на 77-годишния Тръмп е гледано под лупа през тази предизборна кампания, отбелязва АФП. Ако двамата спечелят първичните избори на двете партии, те ще са най-възрастните двама основни кандидати за президент на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

29.02 2024 в 21:50

ИАД,

Ааааа, не, не съм съгласен! При Тръмп (не че няма и деменция) основна е ролята на шизофренията. Още на младини ги вършеше и говореше същите като сега. Кретенията е генетична.

1000

3

ИАД

29.02 2024 в 20:55

Той тръмпушко има нужда от такъв тест.
Ако ги сложим един до друг с наш Бойча и им слушаме приказките - едно към едно , независимо от възрастта. Тя деменцията не прощава независимо от годините.

1236

2

БотоксПутю

29.02 2024 в 20:27

От време оно меракът на Тръмп е да е център на внимание и да трупа пари съъс спорни финансови маниполации. Последните години републиканската партия с тъпака Буш младши я закъса за истински достойни политици и а докара до горния клоун. То и не само там за съжаление. Вижте една Германия на пример.

345

1

Джендо Джедев

29.02 2024 в 20:01

Умът на Байдън може и да не е толкова остър колкото е бил преди 10 години, ама тоя на Моркова никога не е бил остър по принцип. Типично шизо. Като го чуе човек какви идиотщини приказва... лапсусите да са му проблема!

 
X

Да помогнем на украинските деца!