Тонове керосин от база на НАТО в Белгия са откраднати и продадени на бензиностанции в Италия

OFFNews 26 септември 2023 в 19:52 3802 1

Снимка Pixabay

От база на НАТО в Белгия са били източени над 850 тона керосин и горивото е било продадено през италиански бензиностанции, съобщи БТА.

Извършителите на кражбата са свързани с международната престъпност. Италианските власти са задържали 46 предполагаеми съучастници. Уточнява се, че незаконните продажби на горивото са продължили четири месеца.

Установено е, че 29 бензиностанции са участвали в схемата, като експерти предупреждават за възможните поражения по двигателите на автомобилите, заредени с продаваното там гориво. Допълва се, че престъпниците са смесили откраднатия керосин (самолетно гориво) с дестилати на дизела и са получили над хиляда тона гориво. При последвалите претърсвания са били иззети три милиона евро.

Преди година в Белгия започна съдебно дело за източването през 2019 г. на две хиляди тона керосин от местен петролопровод на НАТО, достигнали до Гърция. Прокуратурата поиска обвиняемите да покрият щети за 2,4 милиона евро. Две години преди този случай от друга база на пакта в Белгия бе съобщено за изчезването на 60 тона гориво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

26.09 2023 в 20:31

Който е ходил в Италия, знае! Тази талантлива нация проявява таланта си и в кражбите. Няма такива крадци! Дето викаше един приятел, л@йното да си оставиш, ще ти го откраднат!
 
X

Да помогнем на украинските деца!