Тежката диагноза на Пригожин има връзка с метежа, организиран от него

OFFNews 12 юли 2023 в 10:38 12503 2

Пригожин

Снимка БТА/АП

Евгений Пригожин

Основателят на наемниците от "Вагнер" Евгений Пригожин страда от рак, твърди изданието "Проект" (в регистъра на "чуждестранните агенти", а преди това е признат за нежелана организация в Русия), цитиран от Би Би Си. Изданието се позовава на двама от служителите на Пригожин и изказва предположение, че юнският бунт може да е бил свързан със здравословното му състояние.

Според тях Пригожин дълго време се е лекувал и е преминал сериозна терапия, но сега "процесът на разрастване на тумора изглежда е спрял". Готвача на Путин трябвало да спазва строга диета - един от приближените му посочва като пример, че само веднъж го е виждал да пие лимонада.

След началото на метежа силите за сигурност претърсиха жилището на Пригожин, а медиите публикуваха снимки, на една от които се вижда стая с реанимационно легло, апарат за изкуствена вентилация и кислороден концентратор, припомня изданието. Авторите смятат, че това е един от аргументите в полза на версията, че Пригожин е притеснен за здравето си.

Според вестника Пригожин се е лекувал в елитната клиника "Согаз", за която Ройтерс и други медии съобщиха, че е болница за наемниците на ЧВК "Вагнер".

В списъка на ВИП-пациентите на клиниката журналистите откриха някой си Дмитрий Исаакович Гейлер. По време на претърсванията е установено, че Пригожин има паспорт на това име, но с негова снимка.

Познати на Пригожин не изключват, че здравословни проблеми биха могли да повлияят на решението му да започне бунт.

"Това е човек с изрязани стомах и черва!", цитира изданието един от познатите на основателя на "Вагнер".

"Проект" смята за публично значима информацията за здравословното състояние на човека, на когото Владимир Путин се доверява да ръководи армията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

12.07 2023 в 11:08

То май и с Путик и решението му да нападне Украйна е така...

-529

1

6екеr4о

12.07 2023 в 10:56

Да се злорадства е тъпоумно, но е очевидно, че има Господ Бог и Възмездие приживе!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика