Стрелба в Ротердам. Има убити и поне трима ранени (допълнена)

32-годишният нападател бил в бойно облекло и въоръжен с пистолет

OFFNews 28 септември 2023 в 19:35 8526 2

полицаи

Снимка БГНЕС

Спецчасти се заеха с издирването и залавянето на нападателя.

Поне трима души са били ранени, а неясен засега е броят на убитите при две отделни стрелби в Ротердам, съобщават полицията в Нидерландия и местните медии. Стрелецът е бил арестуван, след като се е укрил в болница. Той е 32-годишен и все още не е ясен мотивът за нападението. По-късно стана ясно, че е студент.

Полицията отказва на този етап да обяви броя на жертвите, тъй като преди това трябва да бъдат уведомени близките им.

Според местната информационна агенция ANP в болницата - медицински център "Еразъм", е избухнал пожар, който все още не е потушен. Медицинският център е евакуиран. Студентите от близкия университет имат забрана да напускат сградата.

Елитни полицейски части са нахлули там, в опит да задържат заподозрения, който бил облечен в бойно облекло и въоръжен с пистолет.

Първите изстрели са били произведени в близък жилищен блок, в който също е станал пожар, предизвикан от коктейл "Молотов". Там е убита 39-годишна жена, а 14-годишната й дъщеря е сериозно ранена. Предполага се, че извършителят е подпалил местопрестъплението след себе си.

Вторият инцидент е в класна стая на медицинския център. Там също е избухнал пожар, а преди това е застрелян преподавател - мъж на 46 години, който е починал от раните си.

"Двата инцидента със стрелба в Ротердам доведоха до смъртни случаи. Първо ще информираме семейството и роднините и ще обясним повече по-късно", каза градската полиция в изявление на X, бивш Twitter.

Извършителят е действал сам, бил е облечен с няколко бронежилетки. Мъжът е арестуван на хеликоптерната площадка, като докато стигне до там, е стрелял. От полицията се опасяват, че може да има още жертви.

Стрелецът е стар познайник на правосъдната система - осъден е за жестокост към животните през 2021 г., съобщиха на извънреден брифинг властите в Нидерландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

2

Бабатунде

28.09 2023 в 20:48

Понеже преди войната, такива неща не се случваха ...

10298

1

AntiZ

28.09 2023 в 20:01

Покрай тази война, всички полудяхме, ама някои прекалиха!:(
 
X

Да помогнем на украинските деца!