Служители на ООН са възхвалявали кланетата на ''Хамас'' от 7 октомври

Те са наричали терористите герои, споделяли са изображения на мъртви или заловени израелци и са призовали за екзекутиране на заложници

Кристина Минчева 10 януари 2024 в 12:36 2243 0

Агенция за подпомагане на палестински бежанци на ООН

Снимка Х

Служители от Агенцията за подпомагане на палестински бежанци на ООН

Служители на ООН са възхвалявали кланетата на "Хамас" от 7 октомври във вътрешен канал в Телеграм. Това установява разследване на групата за наблюдение на ООН, предават израелски медии. Потребителите на канала са 3000 учители на Агенция за подпомагане на палестински бежанци на ООН (UNRWA) в Газа, сочи разследването .

Проучването установява, че много от учителите в UNRWA са похвалили нападението на "Хамас", при което около 3000 терористи нахлула в Южен Израел, убиха около 1200 души и взеха 240 заложници, повечето от които деца, жени и възрастни хора.

"Това е основата на подстрекаването на учителите от UNRWA към джихадистки тероризъм“, казва Хилел Нойер, изпълнителен директор на групата за наблюдение на ООН, неправителствена организация, чиято мисия е да наблюдава работата на ООН.

В доклада са дадени примери, включително как учител споделя публикация, в която се виждат експлозиви, с надпис "Чакайте, синове на юдаизма“. Друг служител от Агенцията - Абдала Мехджез, изрично призовава цивилните да не се вслушват в заповедите за евакуация на израелската армия и да останат като живи щитове за "Хамас".

Изпълнителният директор на групата за наблюдение на ООН дава редица примери за съобщения от учителите, които са подкрепили терористичната организация. Той посочва още, че Абдала Мехджез е работил за Би Би Си преди да стане част от екипа на UNRWA. 

Учителите са възхвалявали извършителите като "герои", похвалили са образованието, получено от терористите, споделяли са изображения на мъртви или заловени израелци и са призовали за екзекутиране на заложници.

Групата за чат съдържа множество файлове с имена на служители на UNRWA, идентификационни номера, графици и учебни материали. Въпреки предвидената си цел да подкрепя учителите, групата често споделя видеоклипове, снимки и съобщения, които насърчават джихадисткия тероризъм и открито празнуват клането на "Хамас" и изнасилването на цивилни.

Хилел Нойер призова ООН и нейните държави-членки да предприемат действия.

В предишни доклади и скорошни свидетелства пред Конгреса на САЩ и германския Бундестаг,  групата за наблюдение на работата на ООН документира как учителите от Агенция за подпомагане на палестински бежанци  насърчават тероризма и антисемитизма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews