Синът на Илон Мъск стана дъщеря и се отказа от баща си

OFFNews 22 юни 2022 в 12:51 10450 0

Илон Мъск

Снимка БТА/АП

Илон Мъск

18-годишният син на Илон Мъск Ксавиер е променил пола си, фамилията си и прекратява връзките си с баща си милиардер - става ясно от правни документи, цитирани от "Гардиън". Те са подадени в окръжния съд на Лос Анджелис в Санта Моника през април.

"Вече не живея и не желая да бъда свързана с биологичния си баща по какъвто и да е начин или форма", казва той в молба за смяна на името и за нов акт за раждане. Името вече е редактирано на женско - Вивиан Джена Уилсън.

Джена Уилсън е майка на бившия Ксавиер. Омъжена е за Мъск от 2000 до 2008 г. Двамата имат пет деца. Шефът на Tesla и SpaceX има още две деца.

Майката написа в Туитър, че се гордее с "дъщеря си".

Мъск, най-богатият човек в света, е ангажиран с офертата на стойност 44 млрд. долара за придобиване на социалната медийна платформа Twitter. Във вторник управителният съвет на Twitter единодушно препоръча на акционерите да одобрят предложената продажба, според регулаторно подадена информация. Мъск потвърди желанието си да продължи с придобиването миналата седмица по време на виртуална среща със служителите на Twitter, въпреки че главният изпълнителен директор също така посочи, че има няколко "нерешени въпроса", свързани със сделката.

В изявление за Daily Beast Мъск разкритикува медиите за публикуването на историята за дъщеря му и нейното име. "Тя не иска да бъде публична личност", каза той. "Смятам, че е важно да се защити правото ѝ на личен живот. Моля, не издавайте някого против волята му - това не е правилно".

Изслушването за финализиране на промяната на името ще се състои по-късно този месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки