Съюзници изгониха войници на САЩ от Сирия с викове: "Ще ви избием" (видео)

"Кучета, американски агенти", "Те са кръстоносци и неверници", "Долу Америка", Махайте се прасета", "Идват в Сирия, за да я окупират", викат бунтовниците

OFFNews 17 септември 2016 в 20:12 17751 18

Снимка AP

Бойци от Свободната сирийска армия в Яраблус.

Сирийски бунтовници, подкрепяни от правителството на САЩ, изгониха американски войници от страната с викове: "Ще ви избием", "Вие идвате тук да ни окупирате", предаде "Индепендънт".

Бойците са прокудили шестима войници от специалните сили на САЩ от град Ал-Рай, като американците са потърсили убежище в Турция. Те са били там, за да вземат участие в операция "Щитът на Ефрат", която започна в края на миналия месец, водена от Свободната сирийска армия, турски самолети и артилерия.

В резултат на операцията бунтовниците, които са против президента Башар Асад и "Ислямска държава", успяха да изтласкат джихадистите от турската граница навътре в Сирия.

Видеото, публикувано в Туитър, показва колко по-сложна е всъщност ситуацията в страната. На него се вижда и чува как подкрепяните от Щатите бунтовници крещят лозунги срещу тях.

"Кучета, американски агенти", "Те са кръстоносци и неверници", "Долу Америка", Махайте се прасета", "Идват в Сирия, за да я окупират" са само част от виковете, които се чуват на записа на арабски.

Свободната сирийска армия е смятана от САЩ за "умерена" и е основната бойна група, подкрепяна от западната държава в конфликта в Сирия. Именно на нея Белият дом възлага надеждите си за сваляне на Асад. Видеото определено ще налее още масло в огъня на критиката към Вашингтон и неговата политика спрямо сирийския конфликт, смятана от много хора за късогледа и непоследователна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!