Руски чиновници са прикривали случаите, при които деца припадат от глад в Сибир

OFFNews 05 февруари 2019 в 23:34 5331 3

Снимка google.com/maps

Чиновници и ръководители на образователни учреждения са скривали съобщенията за припаднали от глад ученици в Кемеровска област в Сибир, става ясно от отчета на комисаря по правата на децата за региона Дмитрий Кислицин. 

На 23 януари тази година, по време на сесия на областния съвет, Кислицин алармира за случаи, при които ученици не се хранят в училище, защото родителите им не могат да си позволят да плащат за обяда. Част от бедните семейства нямали достатъчно средства, за да хранят децата и сутрин.

Проверка в Кемеровска област е потвърдила изнесената от комисаря по правата на децата информация, че ученици са припадали от глад в Сибир.

В отчета на Кислицин е посочено, че медицински работник в училището в село Пашково в Яшкинския район е докладвал за три припаднали от глад деца, но случаите не са регистрирани официално. Водата в училището пък е негодна за пиене.

В редица училища в Кемеровска област само една трета от децата са се хранили в училище, тъй като родителите на останалите нямат пари да платят порциона.

Комисарят по правата на децата за Кемеровска област е препратил информациите за припаднали от глад ученици в руския следствен комитет и в прокуратурата, тъй като чиновниците в областта до последно са се опитвали да прикриват докладваните случаи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12335

3

ПешУ

06.02 2019 в 07:50

Хахаах. Кой я измисли тази статия?!! :) Я сега тук пишещите 'съчувстващи' да споделят колко от децата им въобще имат обяд в училище? Наистина ли има толкова 'кухи' хора, които се хващат на такива умишлено правокационни статийки... А съвсем сериозно - онзи ден ми се обажда дъщерята от Лондон - виело и се свят от глад, щото храната в студентското общежитие не и харесвала... Живее в Мейфеър. По същата логика мога да напиша статия - ' в центъра на Лондон в най-луксозният му квартал хората припадат от глад'..

13214

2

XR4

06.02 2019 в 01:57

Е, важното е, че вече имат хиперзвукова ракета!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика