Русия удвоила ударите в Сирия за последните два дни

OFFNews 17 ноември 2015 в 16:23 5271 7

Руската армия е удвоила броя на бойните полети в Сирия през последните 48 часа.

Русия е пуснала тази сутрин 34 крилати ракети по позиции на терористите в Алепо и Идлиб.

Руското министерство на отбраната е увеличило двойно въздушните удари по терористите в Сирия, обяви военният министър Сергей Шойгу в доклад до президента Владимир Путин.

Руската авиация е извършила 127 бойни полета, като е стреляно по 266 обекта на терористите. Унищожени са 140 обекта, допълва в доклада Шойгу.

Стратегическите ракетоносители Ту-22М3, Ту-160 и Ту-95МС са пуснали 34 крилати ракети по позиции на „Ислямска държава“, става ясно от доклада.

В атаките се включи и подводница – дизелово-електрическата "Ростов на Дон" е изстреляла крилати ракети "Калибър", докато пътува от база на Северния флот към черноморското пристанище Новоросийск. 

Удвояването на ударите на Русия в Сирия идва на фона на терористичните атаки в Париж. Освен това по-рано днес официално беше обявено, че руският самолет в Синай е бил взривен. 

За 48 дни са били извършени близо 2300 полета на тактическата и стратегическата авиация. Преди тях в ранните часове на деня 12 стратегически бомбардировача Ту-22 са нанесли удари по обекти на "Ислямска държава" в провинциите Рака и Дейр аз Зор.

В същото време руската армия съобщи, че руските бази в Сирия са прикривани от крайцера „Москва“ в акваторията на Средиземно море.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки