Русия с мерки срещу ''украинските диверсии''

OFFNews 03 март 2023 в 16:11 3285 1

диверсия

Снимка УНИАН

Мястото на "диверсията"

Русия ще предприеме мерки, за да не допусне повече украински диверсии на своя територия, заяви днес Дмитрий Песков, прессекретарят на президента Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

Вчера Русия обяви, че саботьори са проникнали от Украйна в граничната Брянска област. Снощи Федералната служба за сигурност каза, че ситуацията вече е овладяна и диверсантите са били принудени да се върнат в съседната държава. Украйна от своя страна изобщо отрече да е замесена и обвини Русия, че е извършила провокация, за да оправдае войната, която започна преди малко повече от една година.

"След разследването ще бъдат направени съответните изводи", каза днес пред журналисти Песков. Той обеща руските власти да "предприемат мерки, за да не допуснат подобни събития в бъдеще".

Вчера руската Федерална служба за сигурност обяви, че е изтласкала в Украйна саботьори, които според нея проникнали в Брянска област и стреляли по кола, убивайки двама цивилни и ранявайки дете.

Четирима бойци от руските спецчасти междувременно пострадали, след като автомобилът им се натъкнал на мина в същия южен регион, каза депутат в Държавната дума.

Президентът Владимир Путин нарече станалото "терористична атака" и свика днес заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Украйна от своя страна обаче отрече да е замесена в инцидента. Михайло Подоляк, съветник на президента Володимир Зеленски, обвини Русия в провокация, целяща да оправдае нейната инвазия и влошаването на живота на населението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

1

БотоксПутю

03.03 2023 в 17:31

"Президентът Владимир Путин нарече станалото "терористична атака" и свика днес заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация."

Споминх си взривяването на двата жилищни блока в Москва, когато Фасът се възкачи на престола в Кремъл. Повод да обвини чеченците и да започне нова война с тях.

п.с. Фасът (Окурок на руски) е прякор на на горния индивид от школата на КГБ.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки