Роман Абрамович получи извинение от издателство и се отказа да го съди

"Харпър Колинс" се съгласи да промени пасажи, в които се твърди, че олигархът е купил "Челси" по нареждане на Путин

OFFNews 22 декември 2021 в 20:47 3104 0

Руският олигарх Роман Абрамович получи извинение от издателството "Харпър Колинс" заради твърдение в книга на разследващата журналистка и бивша кореспондентка на "Файненшъл таймс" в Москва Катрин Белтън, че е купил футболния клуб "Челси" по нареждане на Владимир Путин.

Компанията „Харпър Колинс“ се съгласи да поправи определени пасажи в книгата „Хората на Путин“ и да направи дарение на благотворителни организации, вместо да плаща обезщетения на Абрамович, както са поискали олигархът и клубът, съобщи БНР.

На базата на това споразумение Роман Абрамович е прекратил заведеното от него дело за клевета срещу журналистката.

Всичко това става, след като върховен съд постанови миналия месец, че в книгата за руския президент и негови сподвижници са направени 9 клеветнически изявления по адрес на Роман Абрамович.

В книгата руският милиардер Сергей Пугачов твърди, че Абрамович е купил „Челси“ през 2003 г. по заповед на Путин.

Говорител на собственика на „Челси“ заяви, че Абрамович е приел извинението и премахването на няколкото неверни твърдения от книгата.

Катрин Белтън, която сега е специален кореспондент на "Ройтерс", заяви, че тя и издателството са се съгласили да добавят към изданието вече направените коментари от говорителя на Абрамович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!