Путин отрече да е замесен в аферата Panama Papers и обвини САЩ

OFFNews 07 април 2016 в 18:23 4533 12

Руският президент Владимир Путин отрече обвиненията в корупция, които бяха отправени по негов адрес след оповестяване на данни за офшорни фирми на негови приближени в хода на най-голямото изтичане на информация в историята на журналистиката - "Досиетата Панама". 

"Всички вие сте журналисти и знаете какво е информационен продукт. Хвърлиха фокуса върху тези офшорки. Аз не съм в тях, така че няма за какво да се говори, но задачата остава. Какво направиха тогава? Създадоха информационен продукт - намериха някои познати и приятели. Изровиха някакви неща и ги сглобиха", заяви Путин пред представители на медиите на форума "Истина и справедливост".

Президентът хвърли вината за кампанията срещу него върху Съединените щати: "Зад всичко това стоят определени политици и официални агенции на самите Съединени щати, да го кажем така", заяви Путин.

Сред имената в изтеклите от панамската кантора "Мосак Фонсека" документи е и това на виолончелиста и близък приятел на Владимир Путин Сергей Ролдугин. През 1985 г. той става и кръстник на голямата дъщеря на руския президент. 

"Той е похарчил почти всички пари, които е изкарал, за музикални инструменти, които е донесъл от чужбина в Русия", каза Путин за Ролдугин, като подчерта, че е горд от приятелството си с него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!