Путин на първа визита за годината, пристигна в Киргизстан

OFFNews 12 октомври 2023 в 08:30 811 3

Владимир Путин

Снимка БТА/АП

Руският президент Владимир Путин пристигна в Киргизстан на първото си посещение зад граница за тази година, съобщи БТА. 

Той ще се срещне днес с киргизстанския си колега Садир Жапаров в държавната резиденция "Ала Арча". След преговори ще се състои церемония по подписване на двустранни документи, последвана от изявления за медиите. 

По-късно Путин ще участва в прояви по повод 20-ата годишнина от откриването на руската военновъздушна база в Кант. Също за днес са планирани разговори на Путин с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Утре в киргизстанската столица Бишкек ще се състои заседание на Съвета на ръководителите на страните от Общността на независимите държави (ОНД) - в тесен и разширен състав. Същия ден Путин ще има отделна среща с таджикистанския си колега Емомали Рахмон.

Сред участниците в срещата на върха се очаква да бъдат президентът на Беларус Александър Лукашенко, държавният глава на Карахстан Касъм-Жомарт Токаев, както и президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев, отбелязва Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

12.10 2023 в 09:55

ПР,

И куфарчето са помъкнали, гаранция. Дето ачка в него. :D

1005

2

ПР

12.10 2023 в 08:59

Представям си,колко гавази е повел със себе си.Средна Азия,Киргизстан,Узбекистан...колко кротки и добри хора живеят там.Самарканд,Бухара-перли в историята и невероятно изкуство.Какво дири този престъпник при тях,не знам.Мястото му е при Ким или Си,а най-добре в Хага.

345

1

Джендо Джедев

12.10 2023 в 08:39

Джуджко се престраши да иде чак в... Киргизстан! Молодец! И пак - честват военни бази. Тия освен това нищо друго не могат да направят. Жалка картинка!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews