Протестиращи срещу изборите в Русия получили заплахи по телефона

OFFNews 16 март 2024 в 18:00 1734 1

Снимка БТА/АП

Руски граждани, евентуално планиращи да протестират утре по време на президентските избори в страната, са получили предупреждения по мобилните си телефони, съобщи ДПА.

Агенцията допълва, че опозиционно настроени медии като "Медуза“ са публикували екранни снимки на получени днес от потребители в столицата съобщения, гласящи: "Независимо, че подкрепяте идеите на екстремистки организации, се радваме, че ще гласувате в Москва“.

Все още не се знае кой е изпратил съобщенията по социалните мрежи "Телеграм“ и "Сигнал“, както и как е извършен подборът на получателите.

Президентските избори, които продължават до утре вечерта, са приемани в чужбина и от някои части на руското общество за напълно недемократични и целящи да потвърдят властта на президента Владимир Путин по време на войната срещу Украйна.

Руски опозиционери призоваха хората да се съберат на избирателните си секции по цялата страна в неделя в 12 часа по обяд (местно време) в знак на протест.

Те се надяват, че дългите опашки ще покажат недоволството в страната. Руските власти от друга страна вече заплашиха, че ще преследват участниците, като твърдят, че кампанията има „белези на екстремистка дейност“.

Изолирани протести бяха наблюдавани по време на вчерашния първи ден от вота. На някои секции мъже и жени изсипваха боя в урните и дори запалваха малки огньове. Бяха извършени няколко ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

17.03 2024 в 08:44

базичката с досиета обогатена със сентимент анализ от голям модел АИ на ФСБ си се ползва за тих терор.

Minority Report почва

Контрол на мислите е любимия метод на КГБ, и сега се поакват от кеф какво е възможно със значително по-малко пари и човешки ресурс от преди 50 години.
 
X

Да помогнем на украинските деца!