Проевропейско движение печели изборите в Черна гора

OFFNews 12 юни 2023 в 07:19 1237 2

Милойко Спаич

Снимка БТА

Милойко Спаич, лидер на "Европа сега"

Проевропейското движение "Европа сега" печели най-голяма подкрепа на вчерашните предсрочни парламентарни избори в Черна гора, но ще трябва да търси коалиционни партньори, за да осигури стабилно управление на страната, съобщи БТА. 

Новосформираното движение е подкрепено от 25,6 на сто от гласувалите според предварителните данни на неправителствената организация Център за мониторинг и проучване (ЦеМИ) при обработени 99 процента от представителната извадка. 

Победата на “Европа сега” е историческа, заяви лидерът на движението Милойко Спаич. 

На второ място се нарежда Демократичната партия на социалистите (ДПС), чийто лидер доскоро беше бившият президент на страната Мило Джуканович. Коалицията около ДПС печели 23,8 процента. Джуканович, който бе в управлението на страната около 30 години, се оттегли от лидерския пост, след като през април изгуби президентския балотаж от другия лидер на „Европа сега“ – настоящият президент Яков Милатович. 

Вчерашните избори са решаващи за преодоляване на политическата криза в страната и за продължаването й по пътя на евроинтеграцията. 

Държавната избирателна комисия ще обяви окончателните резултати през следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

12.06 2023 в 12:32

Блядовете бая бяха поработили на тяхната територия, но:
"Хотели как лучше, а получилось как всегда" — одно из наиболее известных крылатых выражений Виктора Степановича Черномырдина, произнесённое в его бытность Председателем Правительства Российской Федерации на пресс-конференции 6 августа 1993 года"!

22548

1

dolivo

12.06 2023 в 09:28

браво, пробудихте се
 
X

Да помогнем на украинските деца!