Премиерът на Украйна: Настъплението срещу руските сили ще отнеме време

OFFNews 22 юни 2023 в 16:29 2990 2

Снимка Генерален щаб на ВСУ

Украинският премиер Денис Шмигал предупреди днес, че контранастъплението на украинската армия срещу руските сили "ще отнеме време", но каза, че е оптимист за нейния успех, предаде Франс прес.

"Ще проведем интелигентни настъпателни операции и поради тази причина (контраофанзивата) ще отнеме време", каза Шмигал на пресконференция в Лондон, където се провежда международна конференция за възстановяването на Украйна.

"Контраофанзивата се състои от много военни операции, някои от които са нападателни, а други - отбранителни", обясни той и добави, че "за съжаление, по време на нашата подготовка за тази контраофанзива, руснаците също се подготвиха".

"Има толкова много минни полета, че това много забавя напредъка на войските" ни, посочи украинският премиер.

"Воюваме по правилата на НАТО", изтъкна Шмигал. Той увери, че украинската армия не е изоставила "нито един войник" на бойното поле, за разлика от руските въоръжени сили, които "не броят човешките жертви".

"Аз съм твърд оптимист за освобождаването на нашите територии, окупирани от руснаците", каза премиерът на Украйна.

Шмигал от вчера е в Лондон, за да убеди държавни и частни чуждестранни инвеститори да допринесат за възстановяването на Украйна.

Русия заяви днес, че украинските сили са намалили интенвизвостта на операциите си на юг и изток, след като са претърпели загуби при контранастъплението.

Попитан за перспективата Украйна да се присъедини към НАТО, Шмигал каза, че очаква "конкретни стъпки" от страните членки на алианса на следващата среща на върха в Литва другия месец.

"Очакваме, че по време на срещата във Вилнюс съюзниците ще бъдат много конкретни по отношение на условията, на крайните срокове, в своите послания", заяви украинският премиер.

"Ние воюваме... според стандартите на НАТО. Нашата армия е обучена в страни от НАТО, така че украинската армия е напълно готова по отношение на военните стандарти на пакта", отбеляза Шмигал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

22.06 2023 в 17:33

Спиртносения ептен се спиртоса! Не може вече да напише изречение по-дълго от три думи и половина, ма все още помни, мъгляво, за съществуването на пунктуация...

710

2

Д-р Мазникуров

22.06 2023 в 17:29

Е кв'о, викаш на теб да вярваме по-добре, а?
 
X

Да помогнем на украинските деца!