Полша и Чехия връщат проверките на словашката граница

OFFNews 03 октомври 2023 в 12:21 5830 1

Знамена

Снимка Архив

Полша и Чехия въвеждат временен граничен контрол на границите си в Словакия.

Днес от полунощ възстановяваме граничните проверки на словашката граница. Ще проверяваме документите на влизащите в Полша, каза министър Мариуш Камински и добави, че мярката ще бъде въведена за 10 дни.

Чешката република ще въведе временен граничен контрол със Словакия, считано от утре, за да спре нелегалните миграционни потоци и контрабандистите, обяви министърът на вътрешните работи Вит Ракушан.

Проверките на случаен принцип ще се извършват по протежение на границата до 13 октомври, с възможност за удължаване, уточни министърът в социалната медийна платформа „Екс“, уточнява БТА.  Стъпката беше съгласувана с Полша, добави той. 

Популистката промосковска партия "Смер – Социална демокрация", водена от бившия премиер Роберт Фицо, спечели парламентарните избори в Словакия преди дни. 

Германия въведе временно контрол по границите си с Полша и Чехия в края на септември. Вътрешният министър Нанси Фезер обяви, че ще бъдат създадени временни гранично-пропускателни пунктове с цел овладяване на мигрантските потоци. На пресконференция в Берлин министърът обясни, че границите на ЕС се нуждаят от по-добър контрол, в противен случай Шенген е в опасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

Vladko

03.10 2023 в 13:24

Добре де, толкова ли е трудно целия ЕС да се организира и да започне да охранява външните граници...

Що за чутовна глупост е това което правят тези объркани хора...
 
X

Да помогнем на украинските деца!