Полицията в Хамбург: Трима от загиналите работници са албанци, а не българи

Все още не е ясна националността на другите двама - един загинал и един ранен

OFFNews 31 октомври 2023 в 21:02 1846 0

строителната площадка

Снимка ndr.de

Строителната площадка

Трима от загиналите при срутване на скеле в Хамбург са албанци, а не българи. Личните данни на другите двама - единият загинал, а другият тежко ранен - са защитени.

Това заяви говорител на полицията в Хамбург, цитиран от местни медии.

В понеделник бе съобщено, че четирима български работници са загинали след срутване на скеле. 

Осеметажното скеле се срутило върху асансьорна шахта малко след 9:00 ч. местно време. Противопожарната служба съобщи, че отломките достигат до втория етаж на сградата, до която е било разположено съоръжението. Елементите на скелето трябва да бъдат отстранявани един по един, което забави достъпа до жертвите с часове. На мястото на инцидента работят около 150 спасители.

От полицията обясняват, че все още се изяснява националността на другите двама, но няма доказателства, че са българи. Полицията опроверга информация от градоустройствената служба, която съобщи в понеделник, че те са българи.

Все още не е ясна причината за срутването на скелето. Експерти са започнали изясняване на причините за инцидента. 

Строителната площадка е една от най-големите в в Хамбург. На площ от 14 хектара ще бъдат изградени магазини, ресторанти, развлечения, офиси, круизен терминал, подземна автогара, хотели с около 1150 стаи и повече от 1000 апартамента. Северната част е завършена от 2019 г., а в южната все още се работи. 

Това не е първият инцидент на площадки на компанията. На 2 септември четирима работници са паднали от скеле при подобен инцидент в Хамбург. През юни няколко газови бутилки избухнаха при пожар на друг строителен обект на оператора. А през април 2020 г. двама работници са пострадали сериозно от падащи компоненти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови