Почина изнасилената индийска студентка, хиляди протестират в Делхи (снимки)

Вероника Шербанова 29 декември 2012 в 11:09 3429 0

Хиляди индийци протестират в Делхи заради изнасилена студентка. Снимка: BBC
Хиляди индийци протестират в Делхи заради изнасилена студентка. Снимка: BBC

Студентката по медицина, която беше изнасилена и пребита в автобус в Делхи в средата на декември, е починала в болницата в Сингапур, където беше приета. 

Хиляди хора излязоха на мирен протест в индийската столица. Част от града е блокиран. Затворени са 10 станции на метрото, както и няколко главни булеварда.

Мобилизирани са хиляди полицаи и служители за борба с безредици. Голяма част от тях са жени.

23-годишната жена беше изнасилена от шестима мъже в автобус на градския транспорт в индийската столица. След като я насилили, те я пребили с метални прътове и накрая я изхвърлили от автобуса заедно с момчето, което пътувало с нея.

Младата жена получи тежки вътрешни наранявания и беше приета в болница в Сингапур в критично състояние.

Разследването по случая показало, че шестимата мъже били пияни. Те потеглили с автобуса, който този ден не трябвало да обслужва пътници, и качили по пътя 23-годишната студентка и нейния спътник.

Шестимата насилници са на възраст между 20 и 40 години, а един от тях е непълнолетен. Те са арестувани и най-вероятно следващата седмица ще бъдат обвинени в убийство. 

Нападението над младата жена породи протести в цяла Индия, макар че случаите на изнасилване в Делхи са чести и остават почти незабелязани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл