Отвред отказват на хората на Навални помещение за сбогуване с политика

OFFNews 27 февруари 2024 в 15:08 1836 5

Навални

Снимка АП

Сътрудниците на починалия в колония опозиционер Алексей Навални не могат да намерят място за публично сбогуване с критика на Кремъл.

"От вчера търсим помещение, където да се сбогуваме с Алексей. Обадихме се на повечето частни и държавни погребални агенции, търговски обекти и погребални зали", написа в социалната мрежа X говорителят на Навални Кира Ярмиш.

"Някъде казват, че помещенията са заети. Някъде отказват при споменаване на името Навални. На едно място директно ни казаха, че на ритуалните агенции им е забранено да работят с нас", добави тя в следващия пост.

"След 24 часа търсене на помещение за прощаване, няма място", написа още Ярмиш.

С молба за намиране на помещение за прощаване с Навални неговите сътрудници се обърнаха ден по-рано. От обръщението следвало, че прощаването трябва да се проведе преди края на работната седмица. Сътрудниците на Навални призоваха да не се вярва на фалшиви съобщения, че датата и мястото на погребението вече са определени.

В събота тялото на Навални, който почина в колонията на 16 февруари, беше предадено на майка му.

Източници, близки до Кремъл, цитирани от The Moscow Times, твърдят, че властите не желаят погребението на Навални да се състои в деня, за който е насрочено посланието на руския президент Владимир Путин до Федералното събрание - 29 февруари.

Според тях погребалната церемония може да прерасне в митинг или протести, а преди посланието обстановката трябва да е "възможно най-спокойна". Те посочват, че идеалната дата може да е 1 март. Самото погребение най-вероятно ще се състои на Борисовските гробища в Москва, казва пък източник в погребалния бизнес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

5

Зла свекърва

28.02 2024 в 07:42

В това се състои разликата между Русия и Запада. Административният произвол на Запад има своите граници. Властта не е централизирана в една ръка и има много участници в политическия и икономическия процес, което прави невъзможно едни такива събития да се разгърнат там. Все ще се намери свестен човек, който ще отвори частната си собственост, за да може да се проведе това погребение прилично. И все ще се намери съдия, полицай или чиновник, който няма да позволи в последствие на централната власт да унищожи този съвестен гражданин.

А в Русия очевидно няма нито независима съдебна власт, нито независима административна власт, нито даже самостоятелно действащи участници в икономическия и обществения процес. Политическите репресии срещу инакомислещите очевидно са толкова силни, че евентуалните частни собственици на помещения, в които това прощаване може да се състои, не желаят да рискуват бизнеса си и живота си, за да направят това благородно дело.

С две думи - тотална диктатура.

22548

4

dolivo

27.02 2024 в 21:19

хаха

през сълзи

горко им на руснаците

яздят ги сюрреалистично

1236

3

БотоксПутю

27.02 2024 в 17:10

Общото за всички диктатори е параноичният страх от загуба на властта. И виждаме до какво води това.

75

2

230 млрд баксов

27.02 2024 в 15:54

Некрофил-фюрера не разрешава, но за смръдливата мумия на червения площад може!
православни сатано дебили бля

135

1

Far Rider

27.02 2024 в 15:17

Ето това е Русия и руснаците. Пълно съгласие с Путин.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика