Олипийската легенда по плуване Иън Торп признава, че е гей

Offnews 13 юли 2014 в 15:26 6643 2

Иън Торп

Петкратният олимпийски шампион по плуване Иън Торп разкри, че е гей в интервю за австралийска телевизия, съобщи Ай Би Си.

Признанието идва след повече от десетилетие, в което той отричаше слуховете. За първи път публикации за сексуалната ориентация на Торп се появиха по време на Олимпиадата в Сидни през 2000-ата, когато той е само на 15 години.

Емоционалното интервю, в което Торп прави признанието си, се е състояло през миналия месец. Торп признал в пълни подробности, че е хомосексуалист, въпреки че е имал връзки с жени в миналото.

Той е разказал детайли за годините на депресия, с която е трябвало да се бори, докато е криел сексуалната си ориентация от света. Част от това прикриване е и собствената му автобиография „Това съм аз", публикувана през 2012-а година, където Торп пише, че въпросите за ориентацията му са болезнени.

"Онова, което бе болезнено за мен е, че хората се съмняват в моята почтеност и думите ми", пише Торп в книгата си.

През 2011-а година Иън Торп демонстрира раздразнението си пред репортер на Сънди Таймс.

„Не мисля, че някой има право да пише за личния ми живот, но всъщност не ми пука толкова, че да се тревожа. Ако се опиташ да се бориш с това, си свършен, ако не – пак си свръшен.

Близките приятели на Торп споделили, че през последните месеци семейството му има много по-голяма роля в живота му от преди. Иън е обратно в къщи в Синди от края на миналата година, подкрепян от родителите си Маргарет и Кен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!