Обама може и да отстъпи от здравната реформа

Елица Мартинова 12 октомври 2013 в 08:04 1674 0

Барак Обама СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Барак Обама СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

В продължение на няколко часа в петък президентът Барак Обама и представители на Републиканската партия разговаряха в опит да намерят консенсус за бюджета на САЩ. Компромис не бе постигнат, но страните изразиха оптимизъм, че решението ще се намери в най-скоро време.

Вече няколко седмици администрацията на Белия дом е блокирана, тъй като Сената отказва да разгледа предложението за вдигане тавана на държавния дълг. Републиканците са съгласни на компромис, но в замяна искат президентът Обама да преосмисли реформите си в здравния сектор.

След петъчната среща сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм посочи, че споразумението между двете страни може да се сключи още през уикенда, но то ще съдържа и корекции в здравната реформа на правителството.

Републиканците вече са представили своето предложение на Белия дом, но администрацията на президента все още не е излязла с официално становище по въпроса. Оптимизмът на Греъм обаче дава повод на световните анализатори да считат, че държавният глава може да е размислил и да направи известни отстъпки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови