Нова жертва на протестите в Украйна

Елица Мартинова 25 януари 2014 в 13:11 5428 10

Сблъсъци в Украйна
Сблъсъци в Украйна

Опоцизионният активист Роман Сеник, който бе ранен при сблъсъците в Киев, е загинал в украинска болница, съобщават световните медии.

Сеник пострада тази седмица при сблъсъци със спецчастите. Той бе прострелян в белите дробове. Лекарите се бориха за живота му в продължение на няколко дни, но в крайна сметка не успяха да го спасят.

Според официалните данни това е шестата жертва на сблъсъците в Киев. Протестиращи обаче твърдят, че броят на безследно изчезналите активисти расте. Твърди се, че спецчастите Беркут имат практика да отвличат и елиминират неудобните лица.

Напрежението в Украйна остава сериозно. Протестната вълна се пренесе и във вътрешността на страната. Демонстрации има в Киевска, Житомирска, Хмелницка, Ривненска, Тернополска, Черновицка, Ивано-Франковска и Лвовска области.

Там представители на опозиционни движения и активисти са окупирали административните сгради на властта.

От вътрешното министерство на Украйна твърдят, че протестиращите държат двама от служителите на МВР като заложници.

"Двама от полицаите, които бяха задържани от охраната на протестите в петък вечерта, продължават да се държат в сградата на градската администрация. През цялата нощ продължиха преговорите на полицията с няколко опозиционни депутати, но те не успяха да повлияят върху лидерите на групировките, които контролират градската администрация", се посочва в съобщението на украинското МВР.

От министерството апелират към демонстрантите да освободят служителите на реда, за да бъдат прегледани от лекар, ако има нужда, и да се върнат при семействата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!