Нарковойна в Марсилия: Трима млади мъже разстреляни с автомати Калашников на улицата

OFFNews 21 май 2023 в 17:04 3103 0

Марсилия

Снимка pexels.com

Марсилия

Кръвопролитие бе извършено по улиците на Марсилия, предава Би Би Си. Трима млади мъже бяха застреляни в автомобил в южния френски град, където напоследък се наблюдава рязко увеличение на насилието, свързано с наркотици.

Жертвите и още двама души тъкмо излезли от нощен клуб призори, към 5 сутринта, и са влезли в автомобил, когато по тях стреляли с автомати "Калашников", съобщава полицията. Двамата оцелели са успели да избягат. Избягали са и неизвестните нападатели.

Полицията свързва смъртоносната стрелба с търговията с наркотици. С нея убийствата в нарковойната в Марсилия само тази година стават 21, допълва АФП.

Марсилия е вторият по големина град във Франция.

Петимата мъже са на възраст около 20 години. Те са били известни на полицията. Живеели в квартал с високо ниво на престъпност, свързана с наркотиците.

Близо до мястото на стрелбата е намерена опожарена кола.Престъпниците често палят автомобилите си, за да заличат доказателства.

Цялата полиция е мобилизирана, за да открие извършителите на тези подли престъпления и да разбие мрежите на трафикантите, които стоят зад това насилие - увери регионалният префект Фредерик Камилери.

През уикенда полицаите са иззели оръжия, включително три автомата "Калашников", и са арестували петима души по обвинения в притежание на огнестрелно оръжие, свързано с търговията с наркотици.

Миналия месец Камилери и местният прокурор Доминик Лоренс заявиха, че войните за доходоносните места за продажба на наркотици в Марсилия се превръщат във "вендета".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews