Напрежение в руската армия: Блогър фронтовак поиска разстрел за генерал Аркадий Марзоев

OFFNews 25 февруари 2023 в 15:33 11529 7

Снимка Наша Нива

Тринайстият и ген. Аркадий Марзоев

Известният с шовинистичните си възгледи руски фронтови блогър с прякор „Тринайстият“ атакува генерал от руската армия и поиска висшият офицер да бъде разстрелян, съобщи изданието „Наша нива“. Блогърът има над 86 хиляди абонати в Телеграм и участва активно във формирането на мнения за бойните действия, а мишената е генерал Аркадий Марзоев, който на 7 декември м. г. получи от руския президент званието генерал-лейтенант. "Ако Марзоев поне за секунда беше се запознал с думата чест, след всичко, което се случи, той би се застрелял като офицер, извършил грешка, струвала живота на стотици момчета", коментира боецът.

И „Тринайстият“ и ген. Марзоев минават за ветерани. Блогърът е участвал в кампанията през 2014 година, а във войната срещу Украйна участва от първия й ден. Марзоев от своя страна е с имидж на герой от двете чеченски войни и войната в Грузия, а през 2021 година е назначен за командир на разположения в Крим 22-ри армейски корпус

Фронтовият блогър обвинява генерала в посредствено командване. 22-ри армейски корпус, ръководен от генерал, губи около още 1500 войници в първите дни на войната, пише "Тринайстият". От 126-а бригада за брегова охрана, която е част от корпуса, според блогъра е останала в най-добрия случай една четвърт от първоначалния състав..

Фронтовакът обвинява персонално генерала за провала на операцията за превземане на летището в Николаев, загубата на военна техника в резултат на украинските ракетни атаки на летището в Чернобаевка и поражението на най-малко три колони от жива сила.

Обвиненията не свършват дотук. Според блогъра генерал Марзоев е виновен за това, че въпреки че е знаел за организираното изтегляне на руските военни от Херсон, той не е организирал подготовката на отбраната на островите на Днепър, в резултат на само на един остров – Потьомкин, са загинали много момчета от 126, 127 и 125 бригади. Генералът води загиналите там за изчезнали, твърди блогърът.

Най-много фронтовакът е поразен от това, че нито един отговорен за случващото се не само, че не е наказан, но има и повишени. „Тринайстият“ иска военен трибунал за генерал Марзоев. В Телеграм блогърът пише, че след критиките му към висшия офицер, командирът на 22-ри армейски корпус е изпаднал в гняв и наредил да бъде открит на фронта този, който го критикува.

"Вместо да решава проблемите на 22-ри армейски корпус, генерал Марзоев търси тези, които говорят истината. Ако нещо се случи с мен, знаете фамилията на човека, който ще е виновен. Генерал-лейтенант Аркадий Марзоев", пише "Тринайстият".

Последните дни донесоха шумни конфликти и напрежение в редиците на различни структури на руската армия в Украйна – между вагнеровците на Пригожин и Министерсвото на отбраната, а в друг скандал личният състав на военни части в Татарстан и Тува отказаха да участват в настъплението край Угледар и успяха да си издействат изтегляне, припомня „Наша Нива“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

7

Джендо Джедев

26.02 2023 в 22:08

Попе,

Абе така е, ама на мен надеждата ми е, че ще издигне някой Горбачов.

А изтрепването на голям брой руснаци най-добре могат да го направят самите руснаци. Доказани майстори са на това. Дори немците не са достигнали тоя резултат.

606

6

order

26.02 2023 в 18:25

А Европа вече се събужда и изтрезнява....

"Чешкият политолог Оскар Крейчи посъветва Украйна да се съгласи на териториални отстъпки
За да прекрати конфликта с Русия, Украйна има само една възможност - да отстъпи територия, смята чешкият политолог Оскар Крейчи в интервю за Parliamentni listy.
РИА новини
„Най-вероятният вариант за края на въоръжения конфликт в Украйна от всички изглежда като този, който включва териториални отстъпки от Киев“, каза Крейчи.
IA Червена пролет
Според Крейчи боевете в Украйна са променили света, а санкциите срещу Русия вредят на самата Европа.
РИА новини"

1067

5

StinkingSonOf

26.02 2023 в 11:19

Ама как така участвал в кампанията от 2014? Нали Русия нямаше нищо общо. Да не се окаже, че Русия е нападнала Украйна още тогава и 8 години украинците не са домбили бомбас а руската армия?

15914

4

поп Дръвчо

26.02 2023 в 10:10

Джендо, ако ставаше с разстрел на Путин някой отдавна да я е свършил тая работа.

Не става.

Русия е система - веднага ще издигне следващ Путин и всичко ще е същото.

Трябва да се подкопаят икономическите устои на това "продължаващо престъпление", наречено съвременна Русия. Иначе материалният интерес ще го поддържа.

Другият вариант е да се изтреби значителен процент от населението на Русия - но това може да го направи само друга страна като Русия.

2805

3

Едър Вредител

26.02 2023 в 01:48

Бе да го питам тоя влогър чий го държи в украйна,отишъл си на война овча чебурашке кво очакваш вечеря на свещи?

22548

2

dolivo

25.02 2023 в 19:01

Мазни се на Путя, местейки фокуса към просто некомпетентен чичак, работещ с оскъдицата , която му е зачислена.

Какво разбира окопния оператор, дори и добър, от стратегия. Търси виновни. Мазни се на шефа, поголемия.

345

1

Джендо Джедев

25.02 2023 в 17:06

В грешка е тоя. За разстрел е Путин. После всичко ще си дойде на мястото.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки