Напрежение в Хърватия: Хиляди мигранти искат да се качат на влак за Германия (обновена)

OFFNews 17 септември 2015 в 14:57 12173 10

Напрежението в Хърватия днес се покачи, след като хиляди мигранти се насочиха към гара Товарник на границата със Сърбия, за да стигнат до Германия. Стотици полицаи бяха пратени, за да удържат хиляди желаещи да напуснат страната.

Над 5500 бежанци са влезли Хърватия за последното денонощие, като властите очакват още толкова днес. Бежанците, предимно сирийци, пристигнаха в страната, след като Унгария затвори границите си.

По-рано през деня в района на гара Товарник в Хърватия обстановката беше спокойна. Малко по-късно там се струпаха стотици новодошли мигранти. В резултат полицията струпа допълнително служители, които не пропускаха бежанците до гарата. 

Дълги опашки се извиха за автобусите, които трябва да откарат хората до центровете за подслоняване в Хърватия. Над 100 полицаи от отдела за борба с безредиците са изпратени, за да овладеят множеството и да държат мигрантите встрани от железопътните линии. 

15.47 часа - Няколко души опитаха да прескочат огражденията, но бяха спрени от униформените. Част от прескочилите бяха задържани. Окуражени от това, останалите мигранти опитаха да избутат полицията и загражденията, но опитът им беше пресечен.

15.59 часа - Край гарата продължават да се трупат хора. Някои от тях успяха да прескочат загражденията и да преминат полицейския кордон. Полицията пропусна няколко семейства с децата им. 

16.11 часа - Полицията пропуска деца и жени, за да не бъдат премазани от тълпата. Мъж, преминал загражденията, колабира.

16.22 часа - Кордонът беше пробит и десетки имигранти преминаха през загражденията. Полицията успя да блокира пътя на останалите.

16.37 часа - Голяма част от хората бяха успяха да се качат на влак. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!