Над 260 мигранти са пристигнали в Кипър само за 2 дни

OFFNews 23 октомври 2023 в 11:53 677 0

Кипър

Снимка GettyImages

Кипър

Само за два дни 264 души с три лодки са достигнали остров Кипър, съобщава вътрешното министерство днес, цитирано от БНР. В същото време полицията е разбила мрежа за трафик на мигранти, като е арестувала десет участници в нея.

По информация на вътрешното министерство мигрантите са сирийци и са стигнали до Кипър от Ливан. Има съобщения за големи групи от хора, които очакват да отплават за острова.

Кипърските власти съобщават, че наличните ресурси и приемните центрове в Кипър са ограничени и могат да приемат малко нови мигранти.

Междувременно полицията е провела мащабна операция, в която са участвали на над 130 полицейски служители, в района на град Пафос за разбиване на мрежа за трафик на мигранти към острова.

Десет души са арестувани, като са открити 160 000 евро и различни документи, които са иззети за допълнителни експертизи. Издирват се още петима заподозрени.

Полицията смята, че престъпната група е действала от 2019 г. насам. В резултат от други две мащабни операции са задържани общо 22-ма души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!