На фона на срещата на Блинкън с Абас: Твърдения за поне 40 убити в Газа от израелска страна

Палестинското здравно министерство твърди, че десетки души са били убити от израелски атаки тази нощ

OFFNews 05 ноември 2023 в 13:15 1309 1

Снимка Getty Images

Антъни Блинкън и Махмуд Абас

Държавният секретар на Съединените американски щати Антъни Блинкън се срещна с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала, предаде Франс прес.

Това е първото посещение на Блинкън на Западния бряг, откакто започна войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас", което управлява ивицата Газа. Срещата протече на фона на опасенията на международната общност, че войната между Израел и "Хамас" може да обхване и Западния бряг. Блинкън и Абас са обсъдили бъдещето на ивицата Газа след края на войната.

По-рано тази седмица, на изслушване в американския Конгрес, Блинкън каза, че на някакъв етап ще е най-разумно "една съживена и ефективна" палестинска власт да поеме управлението на ивицата Газа.

Днес палестинският президент Абас коментира, че предложението на Блинкън може да бъде реализирано само с двудържавно решение на израелско-палестинския конфликт. Повечето членове на сегашното израелско правителство отхвърлят подобен вариант, тъй като виждат в него заплаха за еврейската държава.

Междувременно от палестинското здравно министерство съобщиха за нанесени от Израел ракетни удари по бежански лагер тази нощ. Загинали са най-малко 40 души, твърдят от здравеното министерство на Палестина, предаде Ройтерс. Твърди се, че след нападението от израелска страна над 21 палестинци от едно семейство са били убити, включително жени и деца.

Агенция Ройтерс посочва, че не може да потвърди тези данни по независим начин. В събота здравните власти в Газа съобщиха, че над 9 488 палестинци са загинали във войната, която започна, когато бойците на Хамас предприеха изненадваща атака в южната част на 7 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

1

динозавър

05.11 2023 в 14:37

Тези, които започнаха войната се жалват, че 10 хиляди от тях са избити. Следващият път преди да започнат война да си помислят.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews