Москва е активирала 'спящи' клетки в Украйна през последните 2 месеца

OFFNews 27 ноември 2023 в 13:00 2559 2

Данилов

Снимка Украински вести

Олексий Данилов

През последните два месеца Москва е активирала мрежа от "спящи" клетки в Украйна, съобщи ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов пред The Times.

Шпионите са внедрени в украинските държавни структури, включително в Службата за сигурност на Украйна (СБУ). По думите на Данилов те са получили заповед да дестабилизират страната отвътре, защото "разбират, че не могат да победят по военен път".

Руските агенти са искали да се възползват от разминаването между украинския президент Володимир Зеленски и главнокомандващия ВСУ Валерий Залужни и да разпространяват фалшификати, за да скарат политическите и военните лидери, каза той. Освен това шпионите се опитвали да разпалят антиправителствени настроения сред населението и да организират антивоенни митинги.

"Направихме голяма грешка през 1991 г., когато не закрихме КГБ, а просто го преименувахме на СБУ. ... За съжаление осъзнаваме, че не успяхме да въведем ред във всички системи за сигурност. Затова, разбира се, там има предатели", каза Данилов.

Той добави, че по време на президентския мандат на Виктор Янукович от 2010 до 2014 г. агенти на ФСБ активно са прониквали в службата за сигурност на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

Минал Заминал

08.12 2023 в 21:28

В бг е същото, че и по-зле. Клетките тук НЕ са спящи ! И са цели целенички институции ! Будуват и още как ! Данс-ове, президентство, ВСИЧКИ партии, парламент, правителства, медии, икономика...

135

1

Far Rider

27.11 2023 в 15:06

Украинците да са доволни, че не са Задунайская губерния! Тук е още по-зле!
 
X

Да помогнем на украинските деца!