Мохамед, Фатима и Бибисоро са сред най-популярните имена в квартала на Любе

Два дни след публикацията на официалния сайт на Люберци тя бе свалена, а руските пропагандни медии обявиха, че е фейк

OFFNews 22 ноември 2023 в 12:33 6757 3

богомолци

Снимка Getty images

Молитва.

В московското предградие Люберци, от който е взела името си свръхпатриотичната руска група Любе, най-популярното име сред новородените през първите 10 месеца на тази година е Мухамад (Мохамед), съобщи областната администрация на града.

Сред женските имена на първо място е името Анастасия, но на второ и трето място също са мюсюлмански имена - Фатима и Бибисоро (Б. ред. - значението е чиста, правоверна и неопетнена жена).

Според публикацията на сайта на местната администрация в градчето от Московска област обяснението е, че в предградията на руската столица има много емигранти от централноазиатските републики на бившия СССР.

По официални данни в района на Москва живеят около 4 милиона емигранти от Таджикистан, Туркменистан, Киргизстан и Узбекистан. Джамиите в Русия никнат като гъби, но въпреки това нямат капацитет да поемат огромния брой следовници на Аллах за петъчна молитва.

Информацията за популярните имена се появи на сайта на Люберци се появи преди два дни и беше изтрита едва днес, след като предизвика скандални коментари. Пропутинските медии в момента твърдят, че става дума за фейк, който няма връзка с действителността и че сайтът на Люберци е бил обект на хакерска атака. Това обаче не обяснява защо въпросната дезинформация бе оставена на официалната интернет страница в продължение на два дни.

Много руснаци смятат трудовите мигранти от Централна Азия за реална опасност за сигурността и православния характер на страната. Мюсюлманските гастарбайтери извършват най-непривлекателната работа и са склонни да работят за много по-малко пари, отколкото руснаците. В същото време те се опитват да налагат своя мироглед за света, което води до все повече конфликти на етническа и верска основа. Наскоро млад емигрант преби московчанка, тъй като тичала в парка с твърде къси и предизвикателни панталонки.

Властите в Москва частично са измислили решение на проблема. В момента военкоматите масово обикалят джамиите по време на петъчна молитва и на излизане от храма мюсюлманите, получили руско гражданство, директно се качват на автобуси и се пращат на фронта в Украйна.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

3

Владè

22.11 2023 в 22:58

Пият като за последно и мъскат тайно салам, като им падне. Крият се . Обаче фане ли ги издивеват и се показват . Напиват се от малко. И са малко по свет от руснияците. Виждал съм ги.

22548

2

dolivo

22.11 2023 в 20:51

Като искат да оправят прираста, така ще е. Русия има сериозен демографски проблем. Няма и армията кой да попълни, след толкова смърт.

Освен това, религиозните мюсюлмани уж не пият, или са под сериозно ограничение, което ще рече, че могат да работят повече, и не са импотентни като спиртосаните депресирани руснаци.

Така си обяснявам нещата, нуждата води до странности.

615

1

швейк

22.11 2023 в 16:42

Заминаха им православните ценности, ще се върнат под крилото на златната орда
 
X

Да помогнем на украинските деца!