Медведев: Обама сякаш има форма на психическо отклонение

OFFNews 15 октомври 2014 в 15:23 7809 20

Дмитрий Медведев

Изказването на американския президент Барак Обама, в което нарече Русия втората по значимост заплаха след разпространението на ебола, сякаш показва психическо отклонение. Това заяви в интервю за CNBC руският премиер Дмитрий Медведев.

„Тъжно е, сякаш е форма на психическо отклонение“, коментира Медведев.

На сесията на Генералната Асамблея на ООН Обама постави Русия на второ място сред най-големите заплахи – след смъртоносния вирус ебола и преди терористите от „Ислямска държава“.

Възстановяването на отношенията между САЩ и Русия е невъзможно, тъй като те са били нарушени от „разрушителни и глупави санкции“, подчерта Медведев.

Нека да си говорим направо, не ние сме измислили тези санкции, измислиха ги нашите международни партньори. Както е прието да се казва при нас – Бог да ги съди. Ние безусловно ще преживеем тези санкции, каза Медведев. 

Русия няма намерение да пресъздава СССР. Някои страни използват този мит, за да консолидират елита си. Всички помним: руснаците идват, това значи, че можем да се консолидираме и въз основа на това да проведем парламентарни избори... Ако така ви харесва, заповядайте, радвайте се, допълни премиерът.

Светът се промени, Съветският съюз вече го няма. Има Руска Федерация, която е основана на своята Конституция, приета от народа на нашата страна. Тази Конституция провъзгласява същия набор от ценности, който се възприема от болшинството от човешкото общество. Приоритети са правата на човека, демокрацията, защита на частната собственост, развитието на страната на пазарен принцип и т.н. Няма да изброявам, защото тези ценности са универсални. Затова никой не иска да върви назад, към миналото няма пътища, посочи Дмитрий Медведев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика