Мъж заснел видео на летището в Брюксел минути след взривовете (видео)

OFFNews 24 март 2016 в 13:15 6898 20

Снимка Twitter

Видео, заснето на летището в Брюксел минути след взривовете на 22 март, които убиха най-малко 11 души и раниха десетки, показва ужаса и шока след атентата.

Видеото е заснето от шофьора на такси Франциско Изкиердо, който бил паркирал пред летище „Завентем“ и влязъл в сградата, за да открие сина си, който работи в заведение за хранене в сградата. Малко след влизането си той започнал да записва видеото.

Заведението за хранене било пусто, а синът му бил изчезнал. По-късно Изкиердо се обадил на съпругата си и разбрал, че синът им е добре.

Видеото показва хаоса на летището, докато спасителите се опитват да открият и да помогнат на ранени.

На кадрите се виждат отломки по целия под, което затруднява работата на спасителите. Чуват се викове и плач.

Особено потресаващ кадър показва плачещо малко дете, майката на което лежи някъде наблизо – или мъртва, или сериозно ранена. Възрастна жена пък се препъва през обломките в опит да достигне други опитващи да си проправят път, за да излязат навън.

Франциско Изкиердо обяснява, че е останал около 30 минути и е помогнал на някои от хората, преди да успее да излезе. Пред летището пък той заварва десетки легнали на улицата хора, на които медици се опитват да помогнат или непознати се опитват да ги утешат.

Тези картини останаха в ума ми, казва Изкиердо.

При взривяването на двете бомби в летище „Завентем“ загинаха най-малко 11 души, а други 20 бяха убити при последвали взривове на станция на метрото. Стотици бяха ранени при двата атентата, а над 60 от тях се намират все още в критично състояние.

„Ислямска държава“ пое официално отговорност за атаките.

Ето и заснетото от Франциско Изкиердо видео, предоставено на CNN. Предупреждаваме, че някои от кадрите са неподходящи за лица под 18 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки