Мъск предложи изход от войната: Украйна се отказва от Крим. Майната ви, отговори му 'дипломатично' бивш посланик

OFFNews 03 октомври 2022 в 22:01 8728 2

Мъск

Снимка Getty images

Илон Мъск

Американският милиардер и главен изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск предлага да се сложи край на войната между Русия и Украйна, като се предаде част от украинската територия на Русия.

Мъск е попитал последователите си в туитър как виждат края на войната, съобщи УНИАН.

Той вярва, че мирът може да настъпи, след като Украйна се откаже от Крим, който според него "погрешно" е бил даден на Украйна от Хрушчов. Затова последната дума трябва да имат самите хора.

"Много е вероятно това да се случи в крайна сметка - единственият въпрос е колко хора ще умрат преди това. Заслужава да се отбележи също, че възможен, макар и малко вероятен изход от този конфликт, е ядрената война", добави американецът в отделен туит.

Хиляди потребители са изразили мнението си под публикацията за анкетата. Дори старши съветникът в Конгреса на САЩ Пол Масаро отговори:

"Украйна освобождава цялата си суверенна територия. Русия е деколонизирана, демилитаризирана и денуклеаризирана". Отговорът му събра дори повече харесвания от публикацията на Мъск.

А бившият украински посланик в Германия Андрий Мелник написа: "Майната ви" е моят дипломатичен отговор.

Президентът Володимир Зеленски отговори с два въпроса в анкета: Кой Илън Мъск ви харесва повече - който помага на Украйна или който помага на Русия. 

Англоезичното издание KyivPost пък отбелязва: "Илон, ти си страхотен човек и благодаря за Starlink, но би било наистина чудесно, ако говориш за неща, които познаваш. Ние не гласуваме за апартейда и Нелсън Мандела."

Украинският разследващ журналист от Bihus.info Даниел Мокрик посочва логическа грешка в публикацията на Мъск: "Смесването дори на основни политически термини като "избори" и "референдуми" изглежда не ви пречи да предлагате големи геополитически решения и да оценявате исторически политически ходове ("грешката на Хрушчов").

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

04.10 2022 в 06:21

Парапетке, а на теб ако ти дръпнат кабела, ще спреш да се възбуждаш и ще минеш на ръчен режим.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки