Кой е агентът, който свърза Тръмп с Русия

OFFNews 13 януари 2017 в 09:11 5310 3

Снимка WSJ

Сградата, в която се помещават офисите на разузнавателната агенция на Бъроуз и Стийл

Кристофър Стийл е бившият британски агент, който изготви разследването и доклада, свързващ избрания за американски президент Доналд Тръмп с високите етажи на властта в Москва.

Стийл е директор на частна разузнавателна агенция и беше идентифициран като автор на досието, което породи множество спекулации в световните медии през последната седмица, пише Wall Street Journal.

Съмнителният доклад разпали страстите в Щатите, след като принуди Белия дом, Тръмп и Кремъл да влизат в обяснителен режим, че всъщност той не е верен.

Разследването на Стийл е било подготвено със знанието на Републиканците и Демократите. То обвинява Кремъл в намеса в кампанията на Тръмп и твърди, че Москва има доказателства за злоупотреби на бизнесмена, с които го държи изкъсо и ще го изнудва в бъдеще.

Кристофър Стийл е един от двамата директори на компанията, като неговият колега и адаш в управленския борд - Кристофър Бъроуз, не потвърди, но и не отрече истинността на документите.

Документите, обвързващи Тръмп с Москва, излязоха 10 дни преди избраният за президент да встъпи в длъжност. На първата си пресконференция от избирането си до днес, Тръмп, ядосан на Си Ен Ен, нарече медиите, които разпространяват тази новина - "фалшиви", "отвратителни" и "боклук".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

13.01 2017 в 10:50

cnn имат запазена марка на зомботрон за фабрикуване на фейкове още от времето на първата инвазия в Ирак. Тогава предаваха "live" от мястото на събитията в Персийски залив, а се оказа студио с недобрезакрепени палми. Едната падна върху оператор и щеше да го убие. Клипчето още се върти в интернет.

 
X

Да помогнем на украинските деца!