Италиански турист е убит при терористична атака в Тел Авив

OFFNews 08 април 2023 в 09:38 2393 0

Нападателят е израелски арабин

Снимка Getty Images

Нападателят е израелски арабин от град Кафр Касем

Един италианец е убит, а седем други туристи са ранени при терористична атака в Тел Авив, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА и БТА.

Нападателят е израелски арабин от град Кафр Касем.

Мъжът е извършил нападението с автомобил. Късно снощи той се е врязал в група пешеходци на крайбрежна алея в централната част на Тел Авив. Италианският външен министър Антонио Таяни потвърди в Twitter, че убитият е италиански турист.

Израел удари цели в ивицата Газа и Ливан след ракетните атаки срещу страната в четвъртък

Полицейски служител, който се намирал наблизо, е дошъл на мястото и видял преобърнал се автомобил. Полицаят "неутрализирал" шофьора, когато той се опитал да извади пистолет.

Това е втора атака с жертви за един ден, след като две сестри израелки бяха убити на окупирания Западен бряг, когато по колата им била открита стрелба.

Те са застреляни в автомобила им в окупирания Западен бряг. Израелската армия каза, че нейни военнослужещи са се отзовали на сигнал за стълкновение между израелци и палестинци, пътуващи с автомобили недалеч от еврейското селище Хамра.

Когато са пристигнали, войниците са се натъкнали на трима души с огнестрелни рани.

Двете сестри - на 16 и 20 г., са починали на място. Майка им е получила сериозни наранявания. Момичетата са имали и британско гражданство.

Палестинската ислямистка групировка "Хамас" приветства атаката, но не пое отговорност.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху разпореди полицията "да мобилизира всички резервни подразделения на граничната полиция и нареди на Силите за отбрана (Цахал) да мобилизират допълнителни ресурси за справянето с терористичните атаки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки